Przyciemnianie szyb

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#16 Post autor: Maciek »

W praktyce żadną dostępną folią nie można przyciemniać przednich szyb bocznych.

kicaj

#17 Post autor: kicaj »

Maciek pisze:W praktyce żadną dostępną folią nie można przyciemniać przednich szyb bocznych.
a folie przezroczyste antywlamaniowe?

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#18 Post autor: Maciek »

Pisałem o przyciemnieniu ;)

Nie ma ciemnej folii takiej, żeby nie przekroczyła tych 70%.

kicaj

#19 Post autor: kicaj »

Maciek pisze:Pisałem o przyciemnieniu ;)
w praktyce taka folia antywlamaniowe przyciemnia troche szyby ;)

Woytas

#20 Post autor: Woytas »

CHCIAŁBYM ODNOWIĆ WĄTEK

Gdzie tanio i solidnie przyciemnić Zośkę w Warszawie.
Będę wdzięczny za opinie

el_guapo

#21 Post autor: el_guapo »

Woytas pisze:CHCIAŁBYM ODNOWIĆ WĄTEK

Gdzie tanio i solidnie przyciemnić Zośkę w Warszawie.
Będę wdzięczny za opinie
Przyciemnianie.pl
http://www.przyciemnianie.pl/html/kontakt.html

Woytas

#22 Post autor: Woytas »

el_guapo dzięki, rozumiem, że sprawdzony :)

el_guapo

#23 Post autor: el_guapo »

Woytas pisze:el_guapo dzięki, rozumiem, że sprawdzony :)
Tak, sprawdzony i polecany.
Przyciemniłem ZA za 400zł (cały, bez przodów), ale to była zorganizowana akcja.

capricorn80

#24 Post autor: capricorn80 »

Witam, czy ktoś się orientuje w jaki sposób są przyciemniane szyby fabrycznie ? Na całej grubości barwione czy tylko napylane powierzchniowo ? Pytam pod kątem spolerowania ewentualnych rys. Pozdrawiam.

Danyxm

#25 Post autor: Danyxm »

witam, moze ktos przyciemnial w okolicach siedlec w jakims rozsadnym zakladzie ?
wdzieczny bylbym za info, bo bym przyciemnil sobie a bede w siedlcach 2-3 dni..

aliieno

#26 Post autor: aliieno »

Witam.
Panowie może macie jakiś patent na naklejanie folii na szyby w zafira "A", chodzi mi o te klejone (tylne klejone trójkąty ) , niewyciągane. Dziękuje. Pozdrawiam :piwo:

--------scalone - odpowiedź na post kolegi tEREk, którego post w dziwnych okolicznościach się skasował :)

No u mnie tez będę musiał wyciągnąć szyby z tylnych drzwi , ale mi chodzi o te tylne boczne szyby nie pamiętam za bardzo jak to wygląda w ZB ale w A są na tyle takie małe i ogólnie z naklejeniem folii nie mam problemu tylko nie wiem skąd pojawiają się takie paski odklejającej się foli do środka szyby jak przeciągnę po nich gumówką jest ok ale za chwile pojawiają się w innym miejscu . I teraz czy chodzi o to ze folia jest zle docięta ( za dużo jej ) albo ...???? Nie mam pojęcia. Jak najlepiej dociąć folie na klejone szyby których nie można wyciągnąć czytałem ze niektórzy robią to na zewnątrz przymierzając folie na zewnątrz szyby.Wczoraj zmarnowałem tylko ten mały kawałek wiec nie chce się do tego ponownie zabierać do puki nie będę pewien na 100%.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 15:29 przez aliieno, łącznie zmieniany 2 razy.

dariusz.siuchta

#27 Post autor: dariusz.siuchta »

Witaj
Ja przyciemniałem sam szyby aż do słupka, (najgorsza zawsze jest dla mnie tylna szyba - zawsze mi wychodzi jakiś bubel), chodzi Ci o te szybki boczne przy 6 i 7 siedzeniach. Ja wyciąłem kontur szyby poprzez przyłożenie folii na zewnątrz samochodu i później okleiłem w środku bez dodatkowego docinania. Jak dobrze wytniesz szablon z zewnątrz to przykleisz bez problemu i będzie leżał jak ulał. Jak będziesz oklejał opryskaj szybę i folię ze strony klejącej płynem do szyb będziesz mógł na spokojnie ułożyć folie tak jak Ci pasuje. Potem tylko zostaje opróżnienie z nadmiaru płynu no i ewentualne przycięcie w przypadku jak szablon Ci nie wyjdzie

A tutaj masz efekt Obrazek

aliieno

#28 Post autor: aliieno »

Dzięki wielkie za pomoc :piwo: Właśnie chce przyciemnić szyby dokładnie jak ty to zrobiłeś. Czy masz jakiś patent na tylna szybę, przykleiłeś folie od wewnątrz czy na zewnątrz? Pozdrawiam

dariusz.siuchta

#29 Post autor: dariusz.siuchta »

Przykleiłem folię oczywiście wewnątrz ale szablon był wycinany oczywiście tak jak w przypadku szyb trójkątnych czyli na zewnątrz. Na mniej-więcej środku szyby (oczywiście akcja dzieje się cały czas po zewnętrznej stronie szyby) wzdłuż tak jak idzie nitka ogrzewania wyciąłem najpierw część górną. Do wycinania dobrze jest skombinować jakieś mocniejsze światło od środka auta żeby na zewnątrz było dobrze widać nitkę ogrzewania. Po przyklejeniu już w środku tej wyciętej części zabrałem się za wycinanie dolnego kawałka od tej samej nitki ogrzewania. Całości tylnej szyby nie idzie nakleić jednym kawałkiem folii bo szyba jest wypukła i się strasznie fałduje a jak podzielisz na dwa kawałki to jeszcze da rade to jakoś wyprowadzić, ale też nie gwarantuje że wyjdzie Ci to idealnie, bo u mnie tak właśnie wyszło. Nie jest źle ale zawsze mogło być lepiej.

Miłego oklejania i powodzenia. Pochwal się później efektami

aliieno

#30 Post autor: aliieno »

Witam. Trwało to długo i jeszcze nie skończyłem wszystkiego ( została mi tylna szyba do oklejenia) ale wyszło to na 5+. Nie wiem czy mogę powiedzieć ze mam patent na oklejanie szyb z czarnymi punkcikami na brzegach ( czarne kropki na brzegach szyby)ale co zauważyłem, nakleiłem folię na boczne szyby właśnie z tymi nieszczęsnymi kropkami gdzie właśnie w tych miejscach folia lubi odchodzić od szyby i nie wygląda to zbyt fajnie, folia była nieco większa i po jakimś czasie się poodklejała, nie miałem zbytni czasu na poprawienie tego i jezdziłem tak parę dni , mając chwile czasu wymyśliłem ze dotnę folie w odległości dosłownie pół milimetra od miejsca gdzie czarny pasek zaczyna sie rozchodzić w małe kropki, rozprowadziłem gumową szpachelka niezbyt estetyczne miejsca i ku mojemu zdziwieniu nic już nie wyszło jest naprawdę ładnie. Pozostaje mi tylko walka z tylna szyba :), mam nadzieje ze będzie ok Pozdrawiam :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”