[B] Tylne szyby w Cosmo
-
smaru
[B] Tylne szyby w Cosmo
witam wszystkich forumowiczów, jako że właśnie rozglądam się za zafirą i przeglądam mnóstwo ogłoszen mam jedno pytanko - jak to jest, że niektóre Zafiry B w wersji Cosmo mają tylne szybki na korbki?? Czy to standard dla tej wersji?? myślałem, że to bogatsza wersja i wszystkie szybki ma elektryczne???
Ostatnio zmieniony 02 sty 2012, 19:09 przez smaru, łącznie zmieniany 2 razy.
-
yach
Jeśli w opisie jest "Cosmo" a są korbki w tylnych drzwiach jest to więc prawdopodobnie auto mające z "Cosmo" tylko kosmicznie wydumany opis przez sprzedającego. Prawda wyjdzie na jaw podczas rozkodowania samochodu po nr nadwozia. Jest to najprawdopodobniej po lizing z przodu wyposażenie jak cię mogę, a z tyłu bida i szyby na korbki.
Określenie Cosmo jest nadużywane przez sprzedających, jest to swego rodzaju wabik w przypadku marki Opel.
-
smaru
-
Lorry
To jest możliwe bo teoretycznie tylne szyby elektryczne były opcją nawet w Cosmo
Widziałem kilka prawdziwych Cosmo z takim czymś. Flagowy model czyli OPC też tak mają niektóre (vide ZB OPC kwaazar'a )
Zalezy jak kto skompletował Zosię w salonie
W leasingach jest czesto trochę inaczej, bierze się np Enjoy i robi się mega dopas (sport, ksenony, navi, grzanie stołków itp.)
Widziałem kilka prawdziwych Cosmo z takim czymś. Flagowy model czyli OPC też tak mają niektóre (vide ZB OPC kwaazar'a )
Zalezy jak kto skompletował Zosię w salonie
W leasingach jest czesto trochę inaczej, bierze się np Enjoy i robi się mega dopas (sport, ksenony, navi, grzanie stołków itp.)
-
shell'a
Odkąd księgowi zabrali się do "projektowania" aut , do tego recesja - tak mamy - Lorry dobrze mówi
w ZB tylne szyby elektryczne są opcją . Tak jak podłokietnik i wiele innych drobiazgów .
Znajomy kupił nowego Megana - okazało się że w standardzie jest radio i kaseciak
- a kto ma kasety
skoro UE zakazała produkcji bodajże rok temu .
Znajomy kupił nowego Megana - okazało się że w standardzie jest radio i kaseciak
-
yach
Z tym kaseciakiem to jakaś pomyłka chyba jest. W nowym modelu megane, nie ma takiego radia, owszem za tylne elektryczne szyby trzeba dopłacić, za instalację pod radio i same radio również (jak w innych markach). Chyba że klient sobie zażyczył "ma być radio na kasety"
ale jest to wówczas sprzęt dokładany, a nie z fabrycznego montażu. Skąd wiem bo zapoznawałem się z ofertą kilku sprzedawców tej marki, właśnie pod kątem zakupu tego modelu (mniej awaryjny osprzęt silników, faktycznie oszczędnie diesle, wygodniejsze fotele itp).
-
shell'a
żadna pomyłka , jak to mówią co kraj to obyczaj , co diler to wciskanie kitu .
Radio było kasetowe w ramce dedykowanej , teraz jest radio fabryczne , dopłaty nie było bo z targował przy alusach .
Pamiętam jak w 2000 roku kupowaliśmy ZA , w Jeleniej Górze ZA Elegance była prawie gola na stalówkach , za to w Poznaniu kupiliśmy taniej z CD , na alusach , pełna elektryka i takie tam , dywaniki nawet były
Radio było kasetowe w ramce dedykowanej , teraz jest radio fabryczne , dopłaty nie było bo z targował przy alusach .
Pamiętam jak w 2000 roku kupowaliśmy ZA , w Jeleniej Górze ZA Elegance była prawie gola na stalówkach , za to w Poznaniu kupiliśmy taniej z CD , na alusach , pełna elektryka i takie tam , dywaniki nawet były
-
rhaaziel
Chciałbym zrobić jeszcze większy bałagan odnośnie oznaczeń wersji
Moja Zafirka to oficjalnie Enjoy+ natomiast wedle moich obserwacji od Cosmo różni się tylko tym, że nie mam półskór i wykończenia kokpitu w innym kolorze. Wszystko inne mam, chromy, fele, ciemne szyby, halogeny, oba fotele sterowne, miliony lampek w tym w obu daszkach, podłokietnik, chromowana listwa w bagażniku, navi CD70 itp. itd. i teraz ciekawostka, otóż wg VIN nie mam elektrycznych szyb z tyłu
a jaka jest rzeczywistość... oczywiście mam sterowane elektrycznie wszystkie szyby
Reasumując, wniosek jest jeden, nie należny patrzeć na napisy Essentia, Enjoy, Cosmo, czy też OPC line i inne takie tylko sprawdzać co w rzeczywistości znajduje się na wyposażeniu auta, bo to że w katalogu pisze, że w danej wersji ma coś być nie oznacza że faktycznie będzie w aucie ze względu na różnice między wyposażeniem w różnych krajach oraz wyposażeniu dodatkowym, którego nawet VIN nie obejmuje
Moja Zafirka to oficjalnie Enjoy+ natomiast wedle moich obserwacji od Cosmo różni się tylko tym, że nie mam półskór i wykończenia kokpitu w innym kolorze. Wszystko inne mam, chromy, fele, ciemne szyby, halogeny, oba fotele sterowne, miliony lampek w tym w obu daszkach, podłokietnik, chromowana listwa w bagażniku, navi CD70 itp. itd. i teraz ciekawostka, otóż wg VIN nie mam elektrycznych szyb z tyłu
Reasumując, wniosek jest jeden, nie należny patrzeć na napisy Essentia, Enjoy, Cosmo, czy też OPC line i inne takie tylko sprawdzać co w rzeczywistości znajduje się na wyposażeniu auta, bo to że w katalogu pisze, że w danej wersji ma coś być nie oznacza że faktycznie będzie w aucie ze względu na różnice między wyposażeniem w różnych krajach oraz wyposażeniu dodatkowym, którego nawet VIN nie obejmuje
-
kubik_CDTi
Rozkminiałem przy zakupie wypasione cosmo vs.wypasione enjoy,różnica wyszła 1,5tys. zł na niekorzyść cosmo w przypadku nowego auta.
Są drobne różnice,klakson dwutonowy i kilka spraw innych, o których się nie myśli,a jednak mają znaczenie.
Czyli można powiedzieć,że w Cosmo dopłaca się 1,5tys. za fotele + kilka drobiazgów.
A elektryczne szyby były opcją.
Są drobne różnice,klakson dwutonowy i kilka spraw innych, o których się nie myśli,a jednak mają znaczenie.
Czyli można powiedzieć,że w Cosmo dopłaca się 1,5tys. za fotele + kilka drobiazgów.
A elektryczne szyby były opcją.
-
pioter1
-
tico0
-
pivovar
u mnie też korbiszony z tyłu, choć COSMO i cała reszta jest,
największy minus - to brak domykania,
szczególnie po synach przy markecie - trzeba zawsze sprawdzić
,
a tak jak prowadzę, to mi nie przeszkadza
Zdarzają się takie przypadki, że mają Cosmo i korby. ktoś mi kiedyś wmawiał,
że to szyna CAN ma pewne ograniczenia i wszystkiego mieć nie można,
ale jak zobaczyłem fotki takiej co ma wszystko i korbek nie ma, to przestałem wierzyć
największy minus - to brak domykania,
szczególnie po synach przy markecie - trzeba zawsze sprawdzić
a tak jak prowadzę, to mi nie przeszkadza
Zdarzają się takie przypadki, że mają Cosmo i korby. ktoś mi kiedyś wmawiał,
że to szyna CAN ma pewne ograniczenia i wszystkiego mieć nie można,
ale jak zobaczyłem fotki takiej co ma wszystko i korbek nie ma, to przestałem wierzyć
-
Mariusz80
Mam pytanko.
Czy mimo posiadania w ZB tylnych szyb na korbę, mogę mieć podciągniętą instalacje do elektrycznej obsługi szyb?
Czy mimo posiadania w ZB tylnych szyb na korbę, mogę mieć podciągniętą instalacje do elektrycznej obsługi szyb?
-
Lorry