dezaktywacja tylnej wycieraczki

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

dezaktywacja tylnej wycieraczki

#1 Post autor: Anony Mous »

Mam pytanie czy ktoś próbował dezaktywować tę funkcję, która włącza automatycznie tylną wycieraczkę po włączeniu biegu wstecznego, jeśli przednie wycieraczki są włączone? Pytam bo chciałbym wyłączyć tę funkcję po doświadczeniu z Fabii, kiedy to w zimowy poranek włączyła mi się automatycznie tylna wycieraczka przy przymarzniętej wycieraczce i spalił się silnik.
Lorry

#2 Post autor: Lorry »

Nie mam pojecia, mnie to czasem irytuje, zwłaszcza jak mam włączony czujnik nic sie nie dzieje, cofam i łup po suchej szybie mi idzie...

Chłopaki pobawcie się op comem i poszukajcie :D
tico0

#3 Post autor: tico0 »

kaliope pisze:czy ktoś próbował dezaktywować tę funkcję, która włącza automatycznie tylną wycieraczkę po włączeniu biegu wstecznego
Wow!! nie wiedziałem że takie coś występuje :roll: u mnie to nie działa nie mam takiej funkcji, ostatnio jak bawiłem się op-com to było coś o tylnej wycieraczce w kilku miejscach... niestety nie pamiętam gdzie....
Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

Przejrzałem wszystkie możliwe warianty konfiguracyjne w op-com, i niestety nie ma takiej opcji :(
tico0

#5 Post autor: tico0 »

kaliope pisze:Przejrzałem wszystkie możliwe warianty konfiguracyjne w op-com
Nawet te gdzie do programowania podajemy SC :?: widziałem na pewno coś o tylnej wycieraczce... tylko nie pamiętam co i gdzie... :x
Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Jest opcja związana z tylną wycieraczką ale polegająca na jej całkowitej dezaktywacji
piorun

#7 Post autor: piorun »

też mam te funkcję

a myślałem wczesniej ze cos się skopało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”