Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
pablomaxim, Twój temat oczywiście kiedyś czytałem, ale wtedy to mnie nie dotyczyło i przeszedłem do porządku dziennego, to co opisałeś to dokładnie jest jak u mnie i dodatkowo efekt uboczny z przywracaniem ustawień fabrycznych we wszystkich zakładkach CD70 Navi.
tEREk, SC mam i pewnie będę musiał zrobić jak piszesz, ale wstrzymam się z tym aż pojadę do syna z wiadomych względów
tEREk, SC mam i pewnie będę musiał zrobić jak piszesz, ale wstrzymam się z tym aż pojadę do syna z wiadomych względów
Witam ja nie mam nawigacji fabrycznej ale z załączeniem radia tez miałem ten przypadek. Drugi kluczyk mial co innego w pamieci. W moim przypadku zmienilem te ostatnie ustawienie i kluczyk juz to sam zapamiętal (chyba zał i wył zaplon wyjąłem i zapamiętał) musze jeszcze zobaczyc w książce.MieHor pisze: otworzyłem samochód tym zapasowym kluczykiem, uruchomiłem silnik i radio musiałem włączyć i wyłączyć ręcznie (wcześniej włączało się po włączeniu zapłonu i wyłączało po wyjęciu kluczyka ze stacyjki).
Jesli chodzi o jezyk to tez zmieniłem w ustawieniach (drugie od góry bo mialem po angiel.)
Czyli - załączyłem radio wcisnąłem guzik Settings tam mam te ustawienia ze zdjęcia (CDC 40 OPERA)
to z książki
- MieHor
- Zafiromaniak
janusz822, dzięki za pomoc w ogarnięciu tematu, jutro poćwiczę z tym zapasowym kluczykiem, tak aby oba działały w identyczny sposób, zobaczymy czy to co piszą w instrukcji sprawdzi się,
//edit//
Dzięki wszystkim za zainteresowanie problemem i chęć pomocy.
Wszystko się wyjaśniło! Nie będę odkrywczy, ale porady i instrukcja obsługi ZB (str. 30) naprowadziła mnie na właściwy trop.
Zgodnie z instrukcją - cyt.:
Ustawienia zapisywane:
Podczas blokowania zamków samochodu następujące ustawienia są automatycznie zapisywane w pamięci jako ustawienia przypisane do użytego kluczyka:
- elektroniczny układ sterowania klimatyzacji,
- Info-Display,
- system audio-nawigacyjny,
- podświetlenie wskaźników.
Użycie danego kluczyka do odblokowania zamków samochodu spowoduje automatyczne przywrócenie zapisanych ustawień.
Sprawdziłem, przetestowałem i oba kluczyki mają na ten moment jednakowe ustawienia i niczego już nie zmieniają.
//edit//
Dzięki wszystkim za zainteresowanie problemem i chęć pomocy.
Wszystko się wyjaśniło! Nie będę odkrywczy, ale porady i instrukcja obsługi ZB (str. 30) naprowadziła mnie na właściwy trop.
Zgodnie z instrukcją - cyt.:
Ustawienia zapisywane:
Podczas blokowania zamków samochodu następujące ustawienia są automatycznie zapisywane w pamięci jako ustawienia przypisane do użytego kluczyka:
- elektroniczny układ sterowania klimatyzacji,
- Info-Display,
- system audio-nawigacyjny,
- podświetlenie wskaźników.
Użycie danego kluczyka do odblokowania zamków samochodu spowoduje automatyczne przywrócenie zapisanych ustawień.
Sprawdziłem, przetestowałem i oba kluczyki mają na ten moment jednakowe ustawienia i niczego już nie zmieniają.
poszukuję instrukcji do cd 70 navi. czy jest gdzies dostępna na pdfie ?
- MieHor
- Zafiromaniak
remi10, możesz otrzymać z tej strony www.projektnavi.pl - trzeba się zarejestrować i w odpowiednim dziale forum poprosić o przesłanie na swój adres email.
- MieHor
- Zafiromaniak
goldens, jeśli myślisz o UWA (tym na tunelu za dźwignią hamulca ręcznego), to nie jest on przypisany do żadnego konkretnego modelu, przez UWA masz komunikację Twojego radia z telefonem przez BT, jeśli ma taką opcję, musisz tylko powiązać telefon z radiem albo dokupić adapter do Twojego telefonu, który będzie pasował do UWA
mam 3 zakładki, nutka, telefon i autko. Jak próbuję wejść z wyświetlacza na telefon to nie mogę. Jak naciskam przycisk na kierownicy ten od telefonu to babka gada coś po niemiecku, chyba mówi że telefon trzeba jakiś podłączyć. Nie wiem jak to mam zrobić, mam wprawdzie ten adapter pod ręcznym, ale do jakiegoś archaicznego modelu.