Nawigacja - polecane i niepolecane urządzenia i mapy

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#91 Post autor: Anony Mous »

Nie wiem na ile ten test jest wiarygodny....ale ja również polecam Larka

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Anony Mous

#92 Post autor: Anony Mous »

za nawigacje żadnych abonamentow nie płacisz.
CB jest ekstra sam używam ale do pełności polecam nawigację z najnowszymi fotoradarami :).
Anony Mous

#93 Post autor: Anony Mous »

Witam poczytaj tutaj http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=29 napewno cos znajdziesz :/
Anony Mous

#94 Post autor: Anony Mous »

Powiem ci że miałem w rękach różne nawigacje Mio, GoClever, Lark, Garmin, TomTom, Blow, Vordon i aktualizowałem na nich mapy bądź instalowałem AutoMapę. Przy testowaniu ich priorytetem u mnie była szybkość łapania sygnału i szybkość działania mapy.

Polecam GoClever, Blow (praktycznie bliźniacze konstrukcję). Bardzo szybko działają, wyszukują satelity i mają możliwość szybkiej zmiany mapy. NP. automapa na karcie a mapa kupiona z nawigacją na urządzeniu. Przy wyciągnięciu karty włącza się automatycznie druga mapa.

Z Larkami jest różnie miałem kilka modeli niektóre chodziły za***iście a np. następcy chodzili beznadziejnie.

Mio moim zdaniem nie ma sensu jeżeli chce się automapę bo aby odblokować wrzuca się menu MIO Pocket, które potrafi znacznie spowolnić.

Garmin i tomtom tylko z dedykowanymi mapami.

Pozdrówka
hucio1

#95 Post autor: hucio1 »

Dzięki za wszystkie sugestie.Postaram się wyciągnąć odpowiednie wnioski i ew.dokonać zakupu.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu bez niespodzianek ze strony naszych kochanych lub nie - Zosiek.
Przemcio

#96 Post autor: Przemcio »

Witam
:> Forumowicze/czki mam AM 1,5 roku. Do wcześniejszych wersji były spore zastrzeżenia . Oczywiście producent do nich się nie przyznawał ale poprawiali po cichu. Ta ostatnia jest naprawdę ogarnięta . Działa szybko i sprawnie .Polecam ale zdecydowanie na ekranach nie mniejszych niż 4cale.( mam 3 i 5 calową ) :lol:
darkp1

#97 Post autor: darkp1 »

Przemcio, AM na 3,5 calowym wyświetlaczu też się ok wyrabia. Pewnie że jak większy wyświetlacz to lepiej, no ale...
Przemcio

#98 Post autor: Przemcio »

Jasne że tak ale nie wyświetla całego paska i jak zaznaczysz parę dodatkowych opcji to obraz jest mało czytelny. :piwo:
darkp1

#99 Post autor: darkp1 »

Ja u siebie dostosowałem wg potrzeb i wszystko jest ładnie wyświetlane. U góry na pasku ustawione mam manewr, prędkość, odległość do celu i czas dojazdu. Na dole miejscowość i kraj. Wydaje mi się że tak jest chyba najlepiej ;)
Woytas

#100 Post autor: Woytas »

darkp1

#101 Post autor: darkp1 »

Nawigacja ok, z oryginalną MapaMap bez kamery cofania, jest połowę tańsza. W sumie za samą Automapę wychodzi 200zł, a tutaj jest i z kamerą cofania to myslę że cena jak najbardziej ok ;)
Woytas

#102 Post autor: Woytas »

darkp1 pisze:tutaj jest i z kamerą cofania to myslę że cena jak najbardziej ok
No właśnie dlatego kusi mnie, kusi.

A co sądzicie o MapieMap? Słyszałem wiele negatywnych opinii o tym programie (jakości) ale nigdy nie używałem tego oprogramowania ( zawsze AM). Interfejs widzę jest podobny...ale jak z jakością . Kamerka jest fajnym bajerem, chociaż zastanawia mnie cały czas problem " zniknięcia" tej kamerki gdzieś na parkingu...z czym może być związane np. " zniknięcie" tabl. rej. lub zniszczenie wszystkiego dookoła tej ramki przy próbie tzw. pożyczki nie kontrolowanej. :P
darkp1

#103 Post autor: darkp1 »

MapaMap, hmm. Mam wersję okrojoną, i patrząc na jej interfejs już więcej jej nie włączam. Mapy podobno są w miarę dokładne, ale mi się nie podoba wygląd programu. Dla mnie wyrób marny.
wegorz23

#104 Post autor: wegorz23 »

polecam Mio Moov 500

nie drogie, dobra jakość, duży ekranik
Blazjo

#105 Post autor: Blazjo »

Od jakiegoś czasu Nokia udostępnia do swoich urządzeń darmową nawigację OviMaps. Całkiem nieźle się sprawdza, posiada asystenta pasa, komunikaty głosowe i kilka opcji algorytmu obliczania trasy. Brakuje mi tu za to np. znanej z Automapy opcji szukania objazdu.
OviMap używam na telefonie Nokia 5800. W Citroenie Saxo kładę ją na macie przeciwpoślizgowej na górnej osłonie kolumny kierownicy, w taki sposób, że opiera się o "szybkę" zegarów. Jest schowana pod daszkiem osłaniającym zegary, jednak nie mam problemów z sygnałem GPS nawet w mieście. Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł takie ustawienie navi sprawdzić w Zafirze :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio + navi + CB radio”