Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Powiem ci że miałem w rękach różne nawigacje Mio, GoClever, Lark, Garmin, TomTom, Blow, Vordon i aktualizowałem na nich mapy bądź instalowałem AutoMapę. Przy testowaniu ich priorytetem u mnie była szybkość łapania sygnału i szybkość działania mapy.
Polecam GoClever, Blow (praktycznie bliźniacze konstrukcję). Bardzo szybko działają, wyszukują satelity i mają możliwość szybkiej zmiany mapy. NP. automapa na karcie a mapa kupiona z nawigacją na urządzeniu. Przy wyciągnięciu karty włącza się automatycznie druga mapa.
Z Larkami jest różnie miałem kilka modeli niektóre chodziły za***iście a np. następcy chodzili beznadziejnie.
Mio moim zdaniem nie ma sensu jeżeli chce się automapę bo aby odblokować wrzuca się menu MIO Pocket, które potrafi znacznie spowolnić.
Dzięki za wszystkie sugestie.Postaram się wyciągnąć odpowiednie wnioski i ew.dokonać zakupu.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu bez niespodzianek ze strony naszych kochanych lub nie - Zosiek.
Witam
:> Forumowicze/czki mam AM 1,5 roku. Do wcześniejszych wersji były spore zastrzeżenia . Oczywiście producent do nich się nie przyznawał ale poprawiali po cichu. Ta ostatnia jest naprawdę ogarnięta . Działa szybko i sprawnie .Polecam ale zdecydowanie na ekranach nie mniejszych niż 4cale.( mam 3 i 5 calową )
Ja u siebie dostosowałem wg potrzeb i wszystko jest ładnie wyświetlane. U góry na pasku ustawione mam manewr, prędkość, odległość do celu i czas dojazdu. Na dole miejscowość i kraj. Wydaje mi się że tak jest chyba najlepiej
Nawigacja ok, z oryginalną MapaMap bez kamery cofania, jest połowę tańsza. W sumie za samą Automapę wychodzi 200zł, a tutaj jest i z kamerą cofania to myslę że cena jak najbardziej ok
darkp1 pisze:tutaj jest i z kamerą cofania to myslę że cena jak najbardziej ok
No właśnie dlatego kusi mnie, kusi.
A co sądzicie o MapieMap? Słyszałem wiele negatywnych opinii o tym programie (jakości) ale nigdy nie używałem tego oprogramowania ( zawsze AM). Interfejs widzę jest podobny...ale jak z jakością . Kamerka jest fajnym bajerem, chociaż zastanawia mnie cały czas problem " zniknięcia" tej kamerki gdzieś na parkingu...z czym może być związane np. " zniknięcie" tabl. rej. lub zniszczenie wszystkiego dookoła tej ramki przy próbie tzw. pożyczki nie kontrolowanej.
MapaMap, hmm. Mam wersję okrojoną, i patrząc na jej interfejs już więcej jej nie włączam. Mapy podobno są w miarę dokładne, ale mi się nie podoba wygląd programu. Dla mnie wyrób marny.
Od jakiegoś czasu Nokia udostępnia do swoich urządzeń darmową nawigację OviMaps. Całkiem nieźle się sprawdza, posiada asystenta pasa, komunikaty głosowe i kilka opcji algorytmu obliczania trasy. Brakuje mi tu za to np. znanej z Automapy opcji szukania objazdu.
OviMap używam na telefonie Nokia 5800. W Citroenie Saxo kładę ją na macie przeciwpoślizgowej na górnej osłonie kolumny kierownicy, w taki sposób, że opiera się o "szybkę" zegarów. Jest schowana pod daszkiem osłaniającym zegary, jednak nie mam problemów z sygnałem GPS nawet w mieście. Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł takie ustawienie navi sprawdzić w Zafirze