Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.Problem jak zawsze pojawił się nagle.Rano wszystko gra a za 3 godziny wyświetlacz komputera przestał działać.Co mogło to spowodować?Nie chcę od razu gonić Zosi do warsztatu - może to jakiś bezpiecznik?? Podpowiedzcie proszę.
No tak.nie takie to proste.Tam nie ma ruchu.Włożyłem i tylko wyświetlacz mi z mocowania wyskoczył.Ale nie wyczułem żadnego podłączenia.Pewnie trzeba będzie trochę deskę zdemolować.dużo z tym roboty?Łatwa sprawa?Bo być może i to w tym problem.A gdzie niby jest ta wtyczka,z której strony tego wyświetlacza?
Wtyczka do wyświetlacza jest z tyłu. w zależności od tego jaki masz wyświetlacz: TID czy MID jest 26 lub 32 pinowa. Tutaj masz opis jak się "demoluje" deskę rozdzielczą w ZA:
Dzięki.Trochę babrania z tym jest.Strasznie dużo wkrętów.Może jednak się uda.Szkoda że wszystko pod gołym niebem trzeba robić bo garażu nie ma.Dzięki za pomoc.
Myślę że wojtkowi z chodziło o pokrętło przyciemniania wyświetlacza i oświetlenia zegarów które znajduje się na wprost lewego kolana. Niedawno był tu taki temat, sam znam sprawę z autopsji , z tym , że Ty piszesz tylko o wyświetlaczu i wtedy wersja z pokrętłem może odpaść...
Nie wiem co i jak się stało wczoraj ale jak przyjechał do mnie znajomy mechanik to po przekręceniu kluczyka w stacyjce wielce się zdziwiłem - wyświetlacz zareagował i jak na razie działa .Obyło się bez operacji.Jednak pewnie jeszcze mnie to czeka.
Pozdrawiam serdecznie.