Problem z NCDR 1100

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
BajBus

#46 Post autor: BajBus »

ło masz a Ci znowu z tym transmiterem :roll:
temat wałkowany już kilkukrotnie, a jak napisałem wcześniej nie jedyne wyjście...
zieluch82

#47 Post autor: zieluch82 »

też myslałem nad transmiterem fm, tylko podejrzewam ze jakość dzwięku bedzie taka sobie nawet w droższych urządzeniach.
Czy ktoś z SZANOWNYCH forowiczów testował bądz ma takie urządzenie?
BajBus

#48 Post autor: BajBus »

tak zieluch82, kilku testowało a opinie masz tutaj link, a następnym razem szukajka nie gryzie ;)
piecia1983

#49 Post autor: piecia1983 »

Witam posiadam zafire A rocznik 2002 z radiem ncdr 1100 z bursztynowym wyświetlaczem chciałbym wymienić na kolorowy wiem że takie ople zafiry z tym modelem radia i kolorowym wyświetlaczem były produkowane. Proszę o poradę i pomoc
BajBus

#50 Post autor: BajBus »

musiał byś sprawdzić najpierw ilu pinowy wtyk jest w bursztynowym wyświetlaczu a ilu w kolorowym,
jeśli tyle samo to przełożyć jeśli inaczej to podobnie jak ze zmianą TIDa na MIDa przełożyć wtyk...
nie spotkałem się z tym żeby ktoś to robił, bo zdecydowanie częściej są kolorowe wyświetlacze...
ale możesz być pierwszym i opisać to dla potomnych ;)
piecia1983

#51 Post autor: piecia1983 »

A czy każdy CID będzie pasował od opla czy są tylko jakieś dedykowane o ile piny będą się zgadzać (ilość pinów) i oczywiście mocowanie. Rozmawiałem z kolesiem który ma komplet taki czyli radyjko plus wyświetlacz oraz instalacje o fotki wyświetlacz trochę się różni bynajmniej nie ma przycisków te na wyświetlaczem?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

BajBus

#52 Post autor: BajBus »

co do przycisków to Ci właśnie nie powiem, bo ja ich nie posiadam a widziałem CID'y z guzikami,
CID'y są tylko z opla...
pestifer

#53 Post autor: pestifer »

BajBus pisze:i tak i nie ;)
co do podłączenia mp3 to już na forum było opisywane jak to zrobić do któregoś z modeli 300,400, musiał byś poszperać bo tu inaczej nic nie zdziałasz...
chyba że jeszcze tak jak ja miałem przez jakiś czas zrobione, czyli przerobioną centralkę telefonu, i jak podłączałem mp3 to mi się wyciszało radio i leciał dzwięk z tego zestawu, ale nie wiem co to za ustrojstwo bo od początku siedziało w aucie, ja tylko przerobiłem koncówkę...
Nawiązując... Możesz udzielić mi małych wskazówek jak to zrobiłeś z tym przerobieniem zestawu pod telefon? Coś na kształt usb? A jak z jakością dźwięku w porównaniu do np. transmitera? Z góry dziękuję za pomoc :)
pestifer

#54 Post autor: pestifer »

A mam pytanie czy zmieniony GID na CID przy tym radyjku będzie działał bez problemu? Jak to jest z tym wylogowywaniem bo gdzieś czytałem a nie do końca łapię? :)
BajBus

#55 Post autor: BajBus »

miałem centralkę z jakiejś starej nokii gdzie słuchawki były podłączane przez wtyk z pinami, ja to przerobiłem na "jacka", poprostu odciąłem starą końcówkę, przylutowałem nową i działało...
BajBus

#56 Post autor: BajBus »

wyświetlacz musi być wylogowany, ale co i jak to Ci już nie powiem...
jeśli jest taki sam wtyk wyświetlacza to będzie działał, chociaż podejrzewam że nie, więc trzeba będzie przerabiać dodatkowo instalację...
darkp1

#57 Post autor: darkp1 »

Wyświetlacz wylogowany musi być, ale to w zafirach B które są już na szynie CAN, w ZA nie ma jeszcze tej elektroniki więc nie ma czegoś takiego jak wylogowanie. Bynajmniej tak się nauczyłem z naszego forum ;)
BajBus

#58 Post autor: BajBus »

a to przepraszam, coś musiałem pominąć...
keram74

#59 Post autor: keram74 »

witam mam prośbę,potrzebuje instrukcje obsługi do radia siemens vdo ncdr1100 z bursztynowym wyświetlaczem.Z góry bardzo dziękuje.pozdrawiam wszystkich na forum..
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 13:33 przez keram74, łącznie zmieniany 1 raz.
Hagen

#60 Post autor: Hagen »

Kolego a co Ci potrzeba konkretnie? Czego nie wiesz? Pomożemy wspólnymi siłami bo z tego co wiem to chyba był problem z instrukcja do tego radia po polsku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”