Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
może coś Ci się rozlutowało w kluczyku, albo bateria którą włożyłeś jest stara...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
krzeszol, jeśli masz nową baterię i nie reaguje to włóż kluczyk do stacyjki, przekręć na zapłon i naciśnij kilka razy otwarcie i zamknięcie alarmu- powinno pomóc
Jeżeli kodowanie kluczyka działa ale nie daje rady otworzyć po kilku próbach możliwe że to problem z immobilizerem. Może ma problemy z utrzymaniem pamięci i po chwili od kodowania nie zapamiętuje kluczyka.
Może to nie w kluczyku jest problem a właśnie w tym.
Witam!
Miałem podobny przypadek - nowa bateryjka i po zsynchronizowaniu pilot działał kilka razy po czym znów trzeba było synchronizować. Rozebrałem pilota , podłożyłem papierek, który docisnął bateryjkę i pomogło - pilot działa bez zarzutu. Proponuję spróbować.
Pozdrawiam
o co moze chodzic i gdzie i czego szukac. Dwie elektryczne szyby tylnie nie działają (zabezpieczenie wyłączone), co moze byc nie tak bo to by był za duzy zbieg okolicznosci zeby dwie naraz sie popsuły
nie rozwiązałem ale na 90% jest to sterownik tzn płytka z klawiszami w drzwiach kierowcy, poniewaz bawiłem sie ostatnio cykając w tą i z powrotem i okazało sie ze zadziałala jedna szyba na chwile musze gdzies pomienic te klawisze i sie okaże a narazie musze życ bez otwieranych tylnych
najczęstrzym problemem niedziałających tylnych szyb są połamane przewody pomiędzy słupkiem a tylnymi dzwiami proponuje sprawdzić to rozpinając kostkę w tylnych dzwiach i wyjąć przewody z tej osłony gumowej miałem ten sam problem
Ja u siebie sprawdziłem sterownik w przednich drzwiach i u mnie sam sterownik działa.Prawdopodobnie we wtorek pojadę do kumpla i będę sprawdzał kable czy nie są gdzieś przerwane i czy dochodzi napięcie.Kolego wesoly Tobie padły obie szybki naraz? Czy każda z osobna?
trudno powiedzieć różne rzeczy zdarzają się na tym świecie u mnie po awarii tylnej szyby najpierw przewertowałem wszystkie fora i najczęściej poruszanym tematem były właśnie pękające przewody więc sprawdziłem i decyzja okazała się trafna co ciekawsze[auto sprowadzone] w niemczech też już te przewody były lutowane.
czyli koledzy od początku.... rozumiem ze jak odkrece tą okrągła wtyczke na tylnich drzwiach to tam powinienem znaleść, jak cos jakis defekt czy trzeba rozerwac całą wiązke i tam szukac ????