temperatura silnika
-
kabanosik
temperatura silnika
W jaki sposób można kontrolować na bieżąco temperaturę silnika, nie wiem gdzie się wyświetla, czy można to robić?
-
Anony Mous
-
Anony Mous
chyba w 5 zakładce.....ja już automatycznie naciskam BC 5 razy.... i jade tak aż się nie rozgrzeje bo dopiero wtedy wiem, że mogę turbinkę przycisnąćtEREk pisze:po uruchomieniu silnika przytrzymujesz przycisk settinngs az usłyszysz w głośnikach takie "pik" potem wciskając BC przechodzisz po zakładkach w czwartej zakładce masz COOLANT. To jest temperatura płynu chłodzącego.
ps. tak naprawde szybko naciskam 3 razy ....i patrze na ładowania aku a potem jeszcze 2 razy.
wydaję mi się, że każdy świadomy użytkownik ZB powinien obserwować temp w test mode po starcie...właśnie po to by nie zarżnąć turbiny. Oprócz tego, staram sie przekoroczyć 90 stopni choć na chwilę...co by egr przeczyścić....a potem temperatura niestety wraca do 80-85 stopni....chyba, że jadę w korku
-
tomi1108
-
tomi1108
-
franki
-
tomi1108
-
franki
-
tomi1108
JEST DZIAŁA WYSTARCZYŁO MIEĆ WŁACZONE RADIO ZEBY TĄ FUNKCJE WŁĄCZYĆ I MIEĆ WŁĄCZONE AUTO DO SPRAWDZENIA TEMP. CIECZY CHŁODZĄCEJ NAPEWNO PRZYDA TO SE NIE JEDNEMU DZIEKI BARDZO POZ 
Cieszę się, że działa
, ale nie piszemy dużymi literami :> - Bodek
Cieszę się, że działa
Ostatnio zmieniony 30 lip 2012, 20:25 przez tomi1108, łącznie zmieniany 1 raz.
-
franki
-
tomi1108
dziś sprawdze na trasie i w mieście jaką mam temp. cieczy chłodzącej napisze wieczorem jak wynik wyjdzie poz
[ Dodano: Pon Lip 30, 2012 18:12 ]
na trasie nie przekracza 75stopni czy to tak ma być mi sie wydaje ze powinno być 90stopni
[ Dodano: Wto Lip 31, 2012 23:35 ]
poprawka dziś na trasie 20km przy prędkości 85k/h na tempomacie przy 20stopniach na zewnątrz pokazywało mi 81-85stopni a w mieście od 93stopni do 97 stopni i to był max czy to jest normalne czy termostat do wymiany prosze o pomoc przed zimą
[ Dodano: Pon Lip 30, 2012 18:12 ]
na trasie nie przekracza 75stopni czy to tak ma być mi sie wydaje ze powinno być 90stopni
[ Dodano: Wto Lip 31, 2012 23:35 ]
poprawka dziś na trasie 20km przy prędkości 85k/h na tempomacie przy 20stopniach na zewnątrz pokazywało mi 81-85stopni a w mieście od 93stopni do 97 stopni i to był max czy to jest normalne czy termostat do wymiany prosze o pomoc przed zimą
-
czarny
Witam
czytam na forum i ni mogę znależć. hodzi mi jakie są temperatury zb 1,9 120 km ostatnio leciałe(nie za wolno) na autostradzie i kokiem mi wywaliło ppłyn. korek był słabo dokręcony. kiedy wszedłem w testmode temp była 103. dodam że na dwoze było 30 stopni. od tego momentu sprawdzam temperaturę i wiem że wentylator włacza się na piewszy bieg przy 97 stopni i taka sama temperatur utrzymuje przy predkości 140km/h. ja zwolnie temperatura sada. czy w zośce zachowanie takie jest normalne?
czytam na forum i ni mogę znależć. hodzi mi jakie są temperatury zb 1,9 120 km ostatnio leciałe(nie za wolno) na autostradzie i kokiem mi wywaliło ppłyn. korek był słabo dokręcony. kiedy wszedłem w testmode temp była 103. dodam że na dwoze było 30 stopni. od tego momentu sprawdzam temperaturę i wiem że wentylator włacza się na piewszy bieg przy 97 stopni i taka sama temperatur utrzymuje przy predkości 140km/h. ja zwolnie temperatura sada. czy w zośce zachowanie takie jest normalne?
-
franki