Tylne światła przeciwmgielne
-
tico0
Tylne światła przeciwmgielne
Witam, proszę uświadomcie mnie czy w ZB świecą dwa przeciwmgielne z tyłu? czy tylko jedno z lewej strony (strona kierowcy) bo w prawej lampie mam żarówkę ale brak doprowadzonego przewodu i nie świeci. Czy opel już tak oszczędza czy tylko w wersji np: cosmo dodali kabelek i świecą dwa?. 
-
F-19
-
marcolub
-
tico0
-
marcolub
Przepraszam chwilkę mnie nie było. Co do światła to wystarczy podpiąć się pod niebiesko-czarny przewód lewej lampy i poprowadzić przewód do wolnego pinu prawej. Ja miałem gotowe "przejściówki-kostki" do lamp wraz z modułem haka. Dodatkowo w gnieździe haka mam zapadkę która wyłącza przeciwmgielne tylne w Zośce jak podepne przyczepę bo wtedy działa przeciwmgielne przyczepy a nie razi odbicie od obiektu na przyczepie naszych świateł.
-
tico0
To ja wiem jak należy to zrobić, tylko pisałeś wcześniej że możesz zrobić fotki i to mnie zainteresowało..... chciałem zobaczyć jak to fizycznie zrobiłeś....marcolub pisze:Co do światła to wystarczy podpiąć się pod niebiesko-czarny przewód lewej lampy i poprowadzić przewód do wolnego pinu prawej
-
marcolub
FOTKI prawej strony tył:
1- po zamontowaniu

Uploaded with ImageShack.us
2-przejściówka

3- wejście do lampy

4- widok całości (niebiesko-czarny to przeciwmgielne)

1- po zamontowaniu

2-przejściówka

3- wejście do lampy

4- widok całości (niebiesko-czarny to przeciwmgielne)

Ostatnio zmieniony 02 sie 2011, 17:23 przez marcolub, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wuja82
- Świeżak
- Imię: Adam
- Auto: Zafira C 1,4 Turbo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Jak mówicie pali się tylko lewe światło przeciwmgłowe tylne ........ a u mnie w ogóle się nie pali te lewe. Żarówka dobra nawet nową kupiłem w OPEL ASO ( 38 zł jedna zarowka czerwona !!! ). Na desce rozdzielczej po włączeniu swiateł przeciwmgłowych tylnych w ogóle kontrolka się nie zapala. Bezpiecznik dobry. Co to może być
Jak mówicie pali się tylko lewe światło przeciwmgłowe tylne ........ a u mnie w ogóle się nie pali te lewe. Żarówka dobra nawet nową kupiłem w OPEL ASO ( 38 zł jedna zarowka czerwona !!! ). Na desce rozdzielczej po włączeniu swiateł przeciwmgłowych tylnych w ogóle kontrolka się nie zapala. Bezpiecznik dobry. Co to może być
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie grzebałeś Opkiem w modułach? Jak nie grzebałeś to kabloteka do sprawdzenia.wuja82 pisze:podepnę się do tematu.....
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
merho
- Przeglądacz
- Imię: maciej
- Auto: zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Sądziłem że mam przypalona żarówkę od prawego światła przeciwmgielnego, ale okazało się że jest w porządku - na desce świeci się kontrolka "sprawdź oświetlenie". Żarówki podmieniłem że światła stopu. Nie sprawdzałem kabli miernikiem ani styków zamierzam to zrobić, bezpieczniki są ok, nie wiem co jeszcze sprawdzić. W większości przypadków ZA to problem z przejściówka od haka jak to wygląda w ZB? Macie może jakieś sugestie.