[B] - kwazaar - 2.0T OPC, 241 KM, 2005
[B] - kwazaar - 2.0T OPC, 241 KM, 2005
Cześć,
Aż dziwne, że dopiero teraz znalazłem to forum pomimo, że ta obok na zdjęciu to już moja druga Zafira (wcześniej miałem Zofię A 1.6 16V z 2003 r, którą użytkowałem przez ponad 3 lata) i przez cały ten czas jestem również użytkownikiem forum opelklub.pl.
Obecna Zafirka to autko z 12.2005 roku (rok modelowy 2006), jestem 2 właścicielem w Polsce, kupiona 2 tyg. temu, przelot wygląda na oryginalny 55 tkm.
Przesiadka ze 100 konnej Zośki na 241 KM - rewelacja!!!
pzdr
kwazaar
kilka fotek:
Aż dziwne, że dopiero teraz znalazłem to forum pomimo, że ta obok na zdjęciu to już moja druga Zafira (wcześniej miałem Zofię A 1.6 16V z 2003 r, którą użytkowałem przez ponad 3 lata) i przez cały ten czas jestem również użytkownikiem forum opelklub.pl.
Obecna Zafirka to autko z 12.2005 roku (rok modelowy 2006), jestem 2 właścicielem w Polsce, kupiona 2 tyg. temu, przelot wygląda na oryginalny 55 tkm.
Przesiadka ze 100 konnej Zośki na 241 KM - rewelacja!!!
pzdr
kwazaar
kilka fotek:
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 15:54 przez kwazaar, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Ładniusia, ale wrzuć prosze jakoś inaczej te fotki, są ekstremalnie małe
A co do różnicy mocy, to podobnie jak i u mnie, masz 2,5 krotny przyrost mocy
Jak byś mógł na PW podesłać cenę to byłbym wdzięczny. Staram sie na bieżaco monitorować ceny benzynowych Zafirek B, a tej jakoś na Alle nie widziałem :>
Jakie wrażenia z ksenonków? Ja byłem wniebowzięty . I jak tam u ciebie z przyciskiem SPORT. Bardzo zmienia charakterystykę silnika, czy tylko troszkę,bo u mnie jest b. duża różnica.
I jeszcze takie jedno: Ile to pożera Wiem że swoje chlupnie,ale czy tyle samo co A OPC
PATI, Jaki masz wyświetlacz? Generalnie na konsoli powinien być przycisk BC (w okolicach włącznika radia), naciskasz go i później strzałeczkami przerzucasz
A co do różnicy mocy, to podobnie jak i u mnie, masz 2,5 krotny przyrost mocy
Jak byś mógł na PW podesłać cenę to byłbym wdzięczny. Staram sie na bieżaco monitorować ceny benzynowych Zafirek B, a tej jakoś na Alle nie widziałem :>
Jakie wrażenia z ksenonków? Ja byłem wniebowzięty . I jak tam u ciebie z przyciskiem SPORT. Bardzo zmienia charakterystykę silnika, czy tylko troszkę,bo u mnie jest b. duża różnica.
I jeszcze takie jedno: Ile to pożera Wiem że swoje chlupnie,ale czy tyle samo co A OPC
PATI, Jaki masz wyświetlacz? Generalnie na konsoli powinien być przycisk BC (w okolicach włącznika radia), naciskasz go i później strzałeczkami przerzucasz
Dokładnie tak jak Lorry powiedział. Przycisk BC. Dodatkowo po przytrzymaniu przycisku BC lub SETTINGS (któryś z nich nie pamiętam dokładnie) pow. 5 sekund włącza się tzw tryb serwisowy (kilka ekranów komputera) tylko, że nie za bardzo jeszcze wiem co w tym rtybie można wyczytać - kupa różnych cyferek i literek i tylePATI, Jaki masz wyświetlacz? Generalnie na konsoli powinien być przycisk BC (w okolicach włącznika radia), naciskasz go i później strzałeczkami przerzucasz
Fotki nie są małe... klikasz raz na thumbnaila - otwiera się strona imageshack a potem klikasz drugi raz i zdjęcia się powiększająŁadniusia, ale wrzuć prosze jakoś inaczej te fotki, są ekstremalnie małe
Ta była na allegro - ale bardzo krótkoJak byś mógł na PW podesłać cenę to byłbym wdzięczny. Staram sie na bieżaco monitorować ceny benzynowych Zafirek B, a tej jakoś na Alle nie widziałem
ksenonki - super sprawa, a to że dodatkowo to są BI i jeszcze skrętne - wogóle rewelaJakie wrażenia z ksenonków? Ja byłem wniebowzięty . I jak tam u ciebie z przyciskiem SPORT. Bardzo zmienia charakterystykę silnika, czy tylko troszkę,bo u mnie jest b. duża różnica.
Przycisku sport w zasadzie jeszcze nie używałem na tyle żeby poczuć różnicę. Nie byłem też w trasie żeby jakoś szybciej pośmigać. A propos przycisku - przytrzymanie go ok 5 sekund wyłącza ASR
Pierwszy bak jej nie oszczędzałem - spaliła 14,7 - tylko po mieście. 2 bak jeździłem oszczędniej - również tylko po mieście i wyszło 12,5.I jeszcze takie jedno: Ile to pożera Wiem że swoje chlupnie,ale czy tyle samo co A OPC
Zastanawiałem się nad ogólnopolskim spotem w Izabelinie - tylko jeszcze nie wiem czy uda mi się akurat ostatni weekend września wygospodarować na wyjazd... Może żona uda się przekonaćto teraz trzeba szybko spocika w stolicy zrealizować...
Jak najbardziej jestem za jakimś zlocikiem w stolicy. Może któregoś dnia wieczorem na cargo??
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2009, 08:39 przez kwazaar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
No dobra teraz te fotki banglają Ale że przy ogólnym wypasie masz z tyłu korbki to normalnie szok
przez pewien czas byłem odcięty od neta i pewnie jej nie widziałemkwazaar pisze:była na allegro - ale bardzo krótko
w ogóle całą elektronike, zero esp i tc, istna dziczkwazaar pisze:przytrzymanie go ok 5 sekund wyłącza ASR
Dzięki LORRY i kwazaar za odp. na pewno spróbuje. Co to opcji SPORT to ja już próbowałam ale większe różnicy nie widzę. Wyższe obroty, sztywniejsze zawieszenie większy kop przy wyprzedzaniu i na pewno większe spalanie. No ale moje auto ma tylko 120 KM. Co i tak wydaje mi się MEGA ponieważ poprzednio miałam starą Aste, nie do zdarcia (poza blachówą, która zaczęła się sypać). Jeżdżę trochę po Polsce i to co mnie urzekło w tym aucie to dynamika i tempomat (niestety na naszych zatłoczonych i dziurawych drogach rzadko można go użyć)
--scalone--
No i nic to wciśnięciu SETING mogę ustawić godz, język itp. a po BC napis
NO FUNKCJON. Więc chyba nic z tego. A sprzedawca zapewniał że można na wyświetlaczu zobaczyć nieco więcej niż datę, godzinę i temperaturę .
//edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim //BajBus
--scalone--
No i nic to wciśnięciu SETING mogę ustawić godz, język itp. a po BC napis
NO FUNKCJON. Więc chyba nic z tego. A sprzedawca zapewniał że można na wyświetlaczu zobaczyć nieco więcej niż datę, godzinę i temperaturę .
//edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim //BajBus
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:35 przez PATI, łącznie zmieniany 1 raz.
heh - też się zdziwiłem - po prostu taka wersja. Może Niemiec, który był jej pierwszym właścicielem nie chciał żeby dzieciaki bawiły się otwieraniem szybek z tyłu...Ale że przy ogólnym wypasie masz z tyłu korbki to normalnie szok
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
-
- Zafiromaniak
duży masz ten wyświetlacz? Może trzeba Techem2 odblokować. Widze ze ty też na Zafi przesiadłaś się z Astry F Jest nas duzo w takim razie
Przy elektryce z tyłu kierownik może założyć BANa na szyby tylne, jeden z najwiekszych plusów jak dla mnie po przesiadce z Astry. Nie raz groziłem ze jak nie pozamykają to wymontuje korbki i du** bedzie
Przy elektryce z tyłu kierownik może założyć BANa na szyby tylne, jeden z najwiekszych plusów jak dla mnie po przesiadce z Astry. Nie raz groziłem ze jak nie pozamykają to wymontuje korbki i du** bedzie
No nie mały ten wyświetlacz, ale większe tez widziałam. Jeszcze dzisiaj gościu który sprowadził auto i jeździł nim parę miesięcy, twierdził że kumpel mu to pokazywał ale on nie pamięta jak i że na sto procent było tylko o już nie pamięta jak to było. Ja ma moją perełkę trochę ponad miesiąc.
--scalone--
Ten samochód ma dużo więcej plusów. A dzieciaki ciągle nie mogą się pogodzić że koniec zabawy szybami. Jeszcze jakaś kurtyna by się przydała żeby ich nie słyszeć, np. jak w radiowozie No ale kurde co z tym komputerem?
scaliłem posty //BajBus
--scalone--
Ten samochód ma dużo więcej plusów. A dzieciaki ciągle nie mogą się pogodzić że koniec zabawy szybami. Jeszcze jakaś kurtyna by się przydała żeby ich nie słyszeć, np. jak w radiowozie No ale kurde co z tym komputerem?
scaliłem posty //BajBus
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:38 przez PATI, łącznie zmieniany 1 raz.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Dlatego lepsza jest pełna elektryka z blokadą tylnych szybLorry pisze: Nie raz groziłem ze jak nie pozamykają to wymontuje korbki i du** bedzie