na pewno są 4 basowe w drzwiach, 4 twitery w drzwiach i jeden na podszybiu
Co do głośników... dystanse MDF to 20zł za sztukę, nie żałujcie 80zł WARTO !!!
Wpierw proszę wygłuszyć auto... czasami to wystarczy.
Moderator: Sebu$
A tak że, końcówka mocy tylko wzmacia to co dostanie z przedwzmacniacza w skład którego może wejść korektor i inne elementy poprawiające jakość dzwięku, 70% jakości dzwięku to przedwzmaciacz resztę robi odpowiedni wzmacniacz. Proszę nie mylcie pojęć mocy z jakością dzwięku bo to dwie różne rzeczy.kaliope pisze:ale jak cd70 może grać lepiej od cd30 skoro oba są 4x20watt?
Nie wiem na pewno ale domyślam się że chodzi o dwa dodatkowe głośniki wysokotonowe umieszczone z tyłu w drzwiach.Lorry pisze:2 dodatkowe głośniki do Opery
Jakiś zestaw głośnikowy "odseparowany" z tańszych może być Magnat,JBL,Blaupunkt, Alpine... no a potem :> to HELIX, HERTZ, PHONOCAR, MAC AUDIO generalnie "firmówki" o ile się nie mylę przód to średnica 16,5-17 cm nie wiem czy tył jest taki "sam".kaliope pisze:czy mozesz polecić jakieś głośniki co by to cd30 lepiej grało?
Sig_Man pisze:Co do głośników... dystanse MDF to 20zł za sztukę, nie żałujcie 80zł WARTO !!!
Wpierw proszę wygłuszyć auto... czasami to wystarczy.
ok...więc skąd wiemy, że cd70 ma inny przedwzmacniacz niż cd30?tico0 pisze: A tak że, końcówka mocy tylko wzmacia to co dostanie z przedwzmacniacza w skład którego może wejść korektor i inne elementy poprawiające jakość dzwięku, 70% jakości dzwięku to przedwzmaciacz resztę robi odpowiedni wzmacniacz.
Fizycznie mógł bym to potwierdzić gdy bym porównał schematy lub rozebrał radyjka, a tak można to poznać "na słuch", po ilości ustawień w "menu audio".kaliope pisze:więc skąd wiemy, że cd70 ma inny przedwzmacniacz niż cd30?
A ja nawet poszedłem dalej i napisałem że można dodać wzmacniacz.tico0 pisze:Pięknie to podsumował rhaaziel czyli dla posiadaczy radyjek z serii CD30 chcących lepsze brzmienie pierwsze to :Potem wymiana głośników jeśli nadal jesteśmy nie zadowoleni to pozostaje wymiana radyjka "na lepszy model"rhaaziel pisze:- wyciszenie samochodu, maska, drzwi, nadkola, podłoga itd.
he he, mi się najbardziej podoba to: http://www.youtube.com/watch?v=i_NDexyG42Utico0 pisze:Pięnie to zrobiłeś widziałem ten "majstersztyk"Sig_Man pisze:A ja nawet poszedłem dalej i napisałem że można dodać wzmacniacz.