Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#106 Post autor: Anony Mous »

darkp1 pisze:celius, musisz znaleść stację radiową przy której pojawia się znaczek zegara i napis RDS. Z tego co pamiętam to wszystko jest w instrukcji.
Właśnie robiłem tak jak w instrukcji ale nic to nie daje

Podejrzewam że DELCO nie ma takiej opcji :(
kebul

#107 Post autor: kebul »

celius pisze:
darkp1 pisze:celius, musisz znaleść stację radiową przy której pojawia się znaczek zegara i napis RDS. Z tego co pamiętam to wszystko jest w instrukcji.
Właśnie robiłem tak jak w instrukcji ale nic to nie daje

Podejrzewam że DELCO nie ma takiej opcji :(
coś z tym RDS Time jest nie tak. U mnie z dnia na dzień jakieś 3 miesiące temu przestała działać ta funkcja. Akumulatora nie odpinałem. a słucham cały czas tej samej stacji.
Anony Mous

#108 Post autor: Anony Mous »

Witam.

Dziś bawiąc się radiem nacisnąłem RDS i pojawił się napis "MEMORY-U" ale trzymałem klawisz dłużej i znów piknęło i pojawiły się jakieś cyfry (np. 3900, 4100) podświetlił się napis CPS i ikonka dolby.

Do czego jest ta funkcja ?? W instrukcji nic o niej nie ma. :idea:
dzarko

#109 Post autor: dzarko »

Memory U to taka druga pamięć, oprócz zapamiętanych stacji. Jan naciśniesz lewo/prawo to powinny Ci przeskakiwać stacje właśnie zapamiętane przez tę pamięć.
Anony Mous

#110 Post autor: Anony Mous »

dzarko pisze:Memory U to taka druga pamięć, oprócz zapamiętanych stacji. Jan naciśniesz lewo/prawo to powinny Ci przeskakiwać stacje właśnie zapamiętane przez tę pamięć.
Nie chodzi o MEMORY-U tylko o funkcję która jest jakby po tym jak dalej trzymasz przycisk RDS
dzarko

#111 Post autor: dzarko »

Wtedy właśnie się zapamiętują stacje do Memeory-U. Tak mi się zdaje.
Anony Mous

#112 Post autor: Anony Mous »

dzarko pisze:Wtedy właśnie się zapamiętują stacje do Memeory-U. Tak mi się zdaje.
Raczej nie. Sprawdź sobie. Mi się wydaje że jest to jakieś menu które podaje moc sygnału lub cuś.
filip1974.74

#113 Post autor: filip1974.74 »

witam wszystkich ;-)
... to może banalne - czy cdr 500 bierze mp3?
nigdzie nie znalazłem info, może źle szukałem, pzdr
Anony Mous

#114 Post autor: Anony Mous »

filip1974.74 pisze:witam wszystkich ;-)
... to może banalne - czy cdr 500 bierze mp3?
nigdzie nie znalazłem info, może źle szukałem, pzdr
Nie bierze :) Fajne określenie :) Ale niestety nie bierze :)
filip1974.74

#115 Post autor: filip1974.74 »

...znaczy podziękował heheh
dzarko

#116 Post autor: dzarko »

Od jakiegoś czasu zastanawiam się delikatnie nad zakupem oplowskiego radia z kompaktem., zanim się w ogóle zdecyduję, chciałbym mieć pewność, że się da.

Są generalnie 2 które chyba (jeśli się mylę - proszę o sprostowanie) dadzą się zamontować w moim samochodzie bez grzebaniny. Są to DELCO CDR 500 i SIEMENS VDO CDR 500. Pierwsze ma pokrętło regulacji tonów łączące w jednym wysokie i niskie tony, drugie natomiast ma regulację elektroniczną zarówno tonów jak i balansów.

Pytanie brzmi: czy Zośka z 2001 roku bez komputera z wyświetlaczem TID:

Obrazek

Chodzi mi głównie o to, czy da się ten odtwarzacz podłączyć na zasadzie P&P do mojego samochodu i czy będą działać na wyświetlaczu opcje od regulacji dźwięku.
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#117 Post autor: MieHor »

Moim zdaniem da się
David

#118 Post autor: David »

ja mam dokładnie taki wyświetlacz ale radio DELCO cdr 500 i u mnie nie wyświetla nic poza temp, godziną jak mam radio to pokazuje rds nazwę stacji a jak gra z płytki to tylko nr piosenki, żadne pokrętło do tonów czy balansów nie wyświetla u mnie nic na tym wyświetlaczu
Anony Mous

#119 Post autor: Anony Mous »

JA mam Delco i MID-a i też nie wyświetla info o głośności czy regulacji basów/sopranów. Delco poprostu tak ma.

Przy TID-zie też tak będzie. Ale info z RDS-a będzie pokazywać (info o stacji itp)
dzarko

#120 Post autor: dzarko »

Bo DELCO ma tak jak CAR 300 - pokrętło regulacji tonów. A VDO ma przycisk. którego naciśnięcie powoduje wejście do regulacji basów, sopranów, balansu i przód/tył. I właśnie o to mi chodzi, czy jak wrzucę go do samochodu, to będę widział co reguluję. W DELCO nie może być tego widać, bo jest zwykłe analogowe pokrętło. Nikt nie ma CDR 500 VDO i TID?

Na obrazkach:
Obrazek
DELCO

Obrazek
VDO

Upieram się tak przy VDO, bo ponoć ma lepszy dźwięk.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”