Uszczelka lub czym uszczelnić ?
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Opel Zafira A 2.0 DI 16V82KM silnik X20DTL
Jak w temacie chodzi o tą uszczelke jak to uszczelnić co by nie puszczało.
Gdzie mam zabudowany ERG mam tylko taki zawór podciśnieniowy do uruchomienia klapek zawirowań.
Oraz pytanie gdzie znajduje sie zbiornik z płynem do wspomagania do kolumny kierowniczej dochodzą dwie rurki ale brak wlewu.
i
Może nie mam tego zaworu dziwne tak jak i zbiorniczka na płyn wspomagania.
Jak w temacie chodzi o tą uszczelke jak to uszczelnić co by nie puszczało.
Gdzie mam zabudowany ERG mam tylko taki zawór podciśnieniowy do uruchomienia klapek zawirowań.
Oraz pytanie gdzie znajduje sie zbiornik z płynem do wspomagania do kolumny kierowniczej dochodzą dwie rurki ale brak wlewu.
i
Może nie mam tego zaworu dziwne tak jak i zbiorniczka na płyn wspomagania.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
A ja myślałem że to filtr oleju przynajmniej tak wygląda, a ten na dolocie to zawór odcinający powietrze po wyłączeniu silnika co by gasił sie bez efektu "konia" no to już coś wiem dzięki tak już jest z nowymi nabywcami aut o których chce sie wiedzieć jak najwięcej co by kasa została w kieszeni.
A czym uszczelnić albo kupić chodzi o pierwsze foto co by nie tłuściło.
A czym uszczelnić albo kupić chodzi o pierwsze foto co by nie tłuściło.
A ja myślałem że to filtr oleju przynajmniej tak wygląda- i dobrze myślałeś. To jest filtr oleju. Mam nadzieję, że zdążyłem sprostować wypowiedz poprzednika zanoim dolałeś tam płynu do wspomagania. Zbiorniczek z płynem jest na pompie, która umieszczona jest na przegrodzie między komorą silnika a wnętrzem, mniej więcej w okolicach nóg pasażera, tyle, że w komorze silnika.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Dzięki chłopaki bo już oblukałem silnik gdzie jest filtr olejowy no i kaplica nie ma,czyli dolewać płyn należy z kanału co do dolewania to jeszcze nie dolałem i dobrze.Jaki płyn tam dolewacie bo były właściciel nie dolewał nawet nie wie jaki to płyn.Co do tego uszczelnienia to spróbuje tym silikonem mam taki czerwony stosowany pod pokrywy zaworów.I znowu coś więcej wiem.