[A] Problemy z air bagami - poduszkami oraz kurtynami
Moderator: Sebu$
-
Woytas
-
piotrwalewski
-
TUX
wywaliło mi taki błąd
P1635 - Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego
(0A) - Nie występuje
pytanie - co oznacza to (0A) lub (0B)
P1635 - Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego
(0A) - Nie występuje
pytanie - co oznacza to (0A) lub (0B)
-
radziko
Z tego co się orientuję to musisz ten błąd wykasować przez podłączenie do komputera. Miałem przypadek z boczną poduszką a mianowicie złącze w drzwiach nie było dokręcone i podczas otwierania drzwi przy włączonym zapłonie wykryło brak połączenia z bocznym czujnikiem w drzwiach i kontrolka od poduszek zaświeciła się. Myślałem że to samo zniknie po usunięciu usterki ale kontrolka nadal się świeciła. Podłączyłem kompa u kupla i wykasował błąd. Teraz jest ok. Teraz wiem że nie wolno niczego robić przy włączonym zapłonie.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Ogólnie przy układzie poduszek nie powinno nic się robić pod napięciem, lepiej wyłączyć wogóle akumulator.
Jesli nie mozna odłączyć akumulatora np brak kodu radia etc, należy zachować warunek bezpieczeństwa aby po wyłączeniu zapłonu odczekać ok 3min i dopiero rozpinać kostki i oczywiście nie włączać zapłonu.
Jesli nie mozna odłączyć akumulatora np brak kodu radia etc, należy zachować warunek bezpieczeństwa aby po wyłączeniu zapłonu odczekać ok 3min i dopiero rozpinać kostki i oczywiście nie włączać zapłonu.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Rano zapalam auto kontrolki jak zwykle sie zapalają potem gasną a po chwili zapala sie poduszka pierwszy raz mnie to dopadło nie wiem dlaczego może jakaś podpowiedź.
-
Woytas
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Ostatnio tak miałem jak sprzątałem samochód,poruszyłem wtyczkę od pirotechnicznych napinaczy pasów,po skasowaniu błędu OP-COMem mam spokój..
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 20:12 przez Harry200, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Poduchy na pewno są sprawdzone auto od zawsze w rodzinie, aku odłączyłem na pół godziny myślisz że to za mało ? moge na całą noc odłączyć tylko z jakiego powodu sie zaświeciła ? rano wymieniłem w drzwiach od strony kierowcy regulacje lusterek potem zapaliłem auto i tu zonk świeci.Może kasowanie z kompa coś pomoże ale czy zwykłym da rade przy pomocy programu AB-com,OpelTech2 da rade.
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Błędu poduszek nie skasujesz przez odłączenie aku,tylko skasowanie błędów.Ab Com i OpelTech2 ma tą możliwość.Czy jak wymieniałeś regulację to zdejmowałeś boczek albo odpinałeś wtyczkę od zasilania drzwi
Jeżeli masz boczne poduszki w fotelach to w drzwiach są czujniki uderzenia bocznego,jak odpiąłeś wtyczkę to wywołałeś błąd poduszek.
-
radziko
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Przepraszam ale zmogła mnie choroba i nie pisałem,więc nic nie odkręcałem sama regulacja lusterek wychodzi podważając śrubokrętem wyjmuje sie wtyk i podmianka tak że nic nie naruszyłem w kostkach próbowałem ABcom i zwykłym fejsem ale nie moge sie połączyć z pin 12 tam gdzie są poduchy z silnikiem normalnie sie łącze ale tam brak błądów.