[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#106 Post autor: kwazaar »

kaliope pisze: 4. jak się odpina tę kostkę od lampy? tam jest jakaś zapadka? próbowałem ją odpiąć and I failed.
jeśli kostka wygląda w zwykłych lampach jak w ksenonach to z jednej stony na krótszym boku kostki jest taki kawałek plastiku (zapadka) innego koloru - u mnie chyba ma kolor wiśniowy, sama wtyczka jest szara
musisz podważyć tą zapadkę tzn wcisnąć jakiś śrubokręcik pomiędzy samą kostkę a zapadkę i delikatnie ją podważając odciągać od kostki. Zapadka powinna wysunąć się z wtyczki na około 1-1,5 cm i wtedy bez problemu ściągasz wtyk z lampy.
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

ronin

#107 Post autor: ronin »

kaliope pisze: i tu pytanie do kolegi ronin, czy właśnie tak masz przeciętą tę wiązkę zaraz przed lampą czy gdzie indziej?
widzę że jednak się bawimy w Adama Słodowego :mrgreen: Muszę zobaczyć ale wydaje mi się że tuż przy kostce

pioter1

#108 Post autor: pioter1 »

czy panowie moze wiecie czy komplet helli do astry H pasuje do zafiry B

http://b2c.hella.com/b2c_hella/b2c/init ... 000A089C70

pioter1

#109 Post autor: pioter1 »

to ile ma chociaz obwod halogenu od zafiry i astry H to bedzie wiadomo czy pasuja

Światło zespolone przeciwmgielne przednie prawe.
Barwa - przezroczysta, szkło nie barwione, hartowane.

Zastosowanie:
Astra H
od numeru nadwozia:
72094719 -,
75086480 - ,
78048188- ,
8B000001 - ,
Zafira B
w numerach nadwozia:
72095157 - 82093334,
i 7G066982 - 8G085093.
Nie dla wersji Pakiet Linii 2, OPC i VXR.

Oryginalna część Opel-GM
numer katalogowy 17 10 369,
numer katalogowy GM 13262000

i wszystko jasne halogeny sa te same ,teraz czy ten zestaw z helli bedzie pasil do mojej zoski

Przemcio

#110 Post autor: Przemcio »

Obiecałem jakiś czas temu dać zdjęcia jak w mojej Bliftowej Zośce osadziłem. Niestety po jakimś czasie dostała się woda więc zareklamowałem i czekam.Wszystko opiszę bo warto. Jeśli chodzi o działanie wszystko zgodnie z przepisami( mam AFLe i automat wszystko przełącza ) Czasami w ciemniejsze dni przełączałem na "0", ale to wina nadgorliwego czujnika światła. :>

M@rio

#111 Post autor: M@rio »

no ja śledzę temat i cierpliwie czekam :D

Przemcio

#112 Post autor: Przemcio »

:> Czekam cierpliwie jak załatwią reklamacje (dostała się woda )
http://day-light.pl/index.php?page=produkty

pioter1

#113 Post autor: pioter1 »

panowie widzialem juz swiatla dzienne robione orginalnie pod zafire B tylko firma ma narazie orginalne w miejsce chalogenow swiatla do zoski opc i zoski od 2008 roku czekam na swiátla od 2005 .a tak wogole czy te od 2008 dalo by sie zamontowac do zafirki z 2006.

Przemcio

#114 Post autor: Przemcio »

To kliknij gdzie to widziałeś ... popatrzymy i my :>

Anony Mous

#115 Post autor: Anony Mous »

pioter1 pisze:panowie widzialem juz swiatla dzienne robione orginalnie pod zafire B tylko firma ma narazie orginalne w miejsce chalogenow swiatla do zoski opc i zoski od 2008 roku czekam na swiátla od 2005 .a tak wogole czy te od 2008 dalo by sie zamontowac do zafirki z 2006.
Podaj gdzie ich szukać, link lub adres strony mile widziany ;)

pioter1

#116 Post autor: pioter1 »

Anony Mous

#117 Post autor: Anony Mous »

Dzięki wielkie za link, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamontowaniem okrągłych świateł do jazdy dziennej, mam tylko ale - chciałbym pozostawić halogeny. Muszę to jeszcze przemyśleć - może uda mi się połączyć te twa tematy.

pioter1

#118 Post autor: pioter1 »

ale znalazlem tez takie cudo i jest tam nasza zafirka z tymi swiatlami napisze do nich zobaczymy
http://www.hansen-styling-parts.de/hsp/ ... -Opel.html

juz wyczytalem do mojej zafirki komplet bedzie gotowy okolo polowy listopada takze czekam z niecierpliwoscia .

Dudikoff1974

#119 Post autor: Dudikoff1974 »

hmmm wszystko pięknie łądnie tylko jak napisał Irecki pozbywamy się wtedy halogenów szkoda że nie ma atrapy dostosowanej do halogenów i dziennych w jednym ;)

kicaj

#120 Post autor: kicaj »

czemu nikt nie zaprojektuje lamp przednich z LEDami jako DL?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”