Wgranie nowego oprogramowania komputera!!!

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 3135

Wgranie nowego oprogramowania komputera!!!

#1 Post autor: Skasowany użytkownik 3135 »

mam pytanko, czy wie ktoś może kto na podkarpaciu lub małopolsce może wgrać nowego softa do Zafiry z silnikiem Z22SE, takiego które nie widzi zaworu EGR?????????
kicaj

#2 Post autor: kicaj »

daro105 pisze:nowego softa do Zafiry z silnikiem Z22SE, takiego które nie widzi zaworu EGR?
a byl taki?
pierwsze slysze...
Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

nie ma czegoś takiego....są tylko modyfikacje programowe tak jak zabawa z wyrzuceniem dpf w dieslach. Przy takiej modyfikacji programowej można później zaślepić egr całokowicie. Tak więc jak coś, to musisz uderzyć do znachora o tunningów programowych. W Gliwicach jest jakiś magik o którym kolega licznik wspominał.

http://www.cinsoft.pl/

ps. ja pytałem kilku takich znachorów i nikt się nie chciał podjąć gdyż chętnie sam bym wyrzucił ten wynalazek....choć egr i tak jest niczym w stosunku do dpf'a. Tu ewentualne problemy co jakieś 60-100tys km, wymiana na nowy i spokój
patryk

#4 Post autor: patryk »

Z takim softem moze byc problem . Op com nie podola... a TECH ma gotowce . Zobacz w okolicy czy nie ma magikow , ktorzy omijaja DPF-y tam moze cos doradza .

Jak nie to zostaje uklad elektroniczny ''udajacy" EGR gdzies czytalem jak to jest zrobione i koszt nie byl duzy tego ustrojstwa
dejna

#5 Post autor: dejna »

jak masz problem z EGR to gdzieś pojawiała się informacja o jakichś zaślepkach czy coś w tym stylu (trzeba poszukać).... ale czy o coś takiego Ci chodzi to nie wiem...

#6 Post autor: Skasowany użytkownik 3135 »

mi to o nowym oprogramowaniu tłumaczył gość z salonu opla w tarnowie, podobno jest to nagminna usterka przy tych silnikach i serwis po 2004r zalecił wgrywanie nowych softów bez egr, a te miały być zaślepiane, ale oni nie mieli tego ustroństwa na stanie do wgrania! nowy egr to 650zł, a nie wiadomo jak długo pochodzi, a tak to spokój do końca!!!
51cent

#7 Post autor: 51cent »

Witam

Podjedz do jakiegoś ASO i zapytaj czy jest taka możliwość. Do niektórych silników opel robi modyfikowany soft, gdzie EGR jest wyłączony.

Przerabiałem to w oplu combo z silnikiem Z16SE. Całość trwała 10 minut i kosztowała w ASO Opel Mucha w Tychach 122zł.
Mihó

#8 Post autor: Mihó »

baczek007

#9 Post autor: baczek007 »

Niestety u mnie ten "emulator" nie działa. Cały czas wyskakuje błąd.

#10 Post autor: Skasowany użytkownik 3135 »

ja jeszcze nie sprawdzałem, ale mam już zrobiony emulator, tylko nie wiem czy teraz go zakładać! póki co mam zaślepionego egr, jest lepiej, szarpie tylko przy hamowaniu silnikiem i na wolnych obrotach!przy normalnej jeździe jest w miarę oki!
kristof77

#11 Post autor: kristof77 »

[Witam kaliope ,mam pytanko szukam kogoś kto móglby zerknąć na moją zafirkę od strony softu bo chyba coś sp.......i autko ma teraz dużą turbo dziurę.Czekam na jakieś info.Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro Maj 25, 2011 22:40 ]
oczywiście po wycięciu dpf-u .Przepraszam za zamieszanie ale nerwy mnie już zrzarly .

[ Dodano: Sro Maj 25, 2011 22:42 ]
dodam że jestem z okolic krakowa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”