[B]Czujniki ciśnienia w oponach (system DDS)
[B]Czujniki ciśnienia w oponach (system DDS)
Witam,
Montował ktoś dodatkowo w Zośce takie czujniki ??
http://www.allegro.pl/item1001232492_cz ... _opel.html
Montował ktoś dodatkowo w Zośce takie czujniki ??
http://www.allegro.pl/item1001232492_cz ... _opel.html
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 19:46 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Te czujki są do wersji full wypas i dokładnie jak to tam jest to nie mam pojęcia.
Częstsza lecz pokazująca tylko nagły upływ powietrza jest opcja DDS(na konsoli środkowej). Ona bierze sygnał z czujki ABSu. Tu potrzebny byłby: przycisk DDS i aktywacja Techem. Z tymi co pokazałeś jest sporo wiecej do czynienia, z tym że są o wiele bardziej dokładne
Częstsza lecz pokazująca tylko nagły upływ powietrza jest opcja DDS(na konsoli środkowej). Ona bierze sygnał z czujki ABSu. Tu potrzebny byłby: przycisk DDS i aktywacja Techem. Z tymi co pokazałeś jest sporo wiecej do czynienia, z tym że są o wiele bardziej dokładne
A mi ostatnio pojawila sie kontrolka, z tego co kojarze sprawdza, ale przy predkosciach >70km/h i rzeczywiscie w jednym kole bylo o 0,8bar mniej, dopiero pozniej zona sie przyznala, ze w spora dziure wpadla Po dopompowaniu i resecie przyciskiem juz sie nie zaswiecila.Lorry pisze: On niby ma tylko o nagłej utracie informować, a nie o takiej dokładnej różnicy jak coś...
U mnie był problem z zainicjowaniej DDS. Udało się po tym jak napompowałem więcej niż zalecane , około 2,7bar do wszystkich kół po czym inicjalizacja DDS (kilkusekundowe przytrzymanie przycisku DDS) , krótka przejażdżka 200m i jak zaczęło pokazywać poprawnie około 2,7bar , upuściłem powietrze do 2,4 i 2,2 .
czy można taki system dołożyć do samochodu oczywiście fabryczny??
co trzeba by mieć żeby to działało oprócz czujników w kołach i oczywiście zaprogramowania w kompie?
co trzeba by mieć żeby to działało oprócz czujników w kołach i oczywiście zaprogramowania w kompie?