w ramach przegladu jest... tak mi powiedziano w ASO gdy sie o to pytalem przy przegladzieFlakun pisze:ak robiłem w kwietniu mój pierwszy przegląd (ten po roku/lub 30 tys) to o tym nikt mi nie wspominał a się pytałem czy jakoś trzeba badać lakier ew coś jeszcze - to mi odpowiedzieli że nie
[B]Rdza a gwarancja na lakier w zafirze b
Witam .Ze swojego doswiadczenia wiem ,ze co roku powinno sie robic przeglad.Mam samochod od nowosci z tytulu .ze bardzo malo kilometrow robie.Bylem tylko na jednym przegladzie do gwarancji mechanicznej ,a do zabezpieczenia antykorozyjnego chodze co roku z Zofia i kosztuje mnie to 149 zlociszy.Pozdrawiam.
Miałem też coś takiego i naprawili mi w oplu w Lubinie. Trochę długo to trwało, bo pierw były zdjęcia, później kolejne, bo na foto nie było nic widać i dopiero później umówiłem się na termin i po trzech dniach odebrałem zrobioną i nawet dostałem astrę zastępczą. Za nic nie płaciłem. Moje były tylko koszty dojazdu.
No i zrobili mi na gwarancji w serwisie środula w Sosnowcu pomalowali klapę i progi po obu stronach wszystko super tylko że źle dobrali kolor Pojechałem do nich z bo nie widziałem samochodu jak odbierałem bo było ciemno, przyznali że odcień jest inny i powiedzieli że trzeba pisać reklamację do opel polska bo technika naprawy jaka jest narzucona przez opla nie przewiduje cieniowania elementów!!!!!!!!! i dla tego widać różnicę!!
Tylko jakim sposobem odcień lakierowanych elementów jest jakby innego koloru!!!
Doradźcie bo już nie wytrzymam, jeszcze z tego co się dowiedziałem to nie mają lakierni tylko wożą gdzieś samochody do Bielska!!!
Tylko jakim sposobem odcień lakierowanych elementów jest jakby innego koloru!!!
Doradźcie bo już nie wytrzymam, jeszcze z tego co się dowiedziałem to nie mają lakierni tylko wożą gdzieś samochody do Bielska!!!
dzisiaj zostałem mile zaskoczony w ASO. zapytałem, jak to jest z gwarancją na perforację nadwozia. jako 2 właściciel + brak wpisów o dodatkowych przeglądach karoserii myślałem, że gwarancji nie będzie już na moja Zosię. a tu niespodzianka. Pan powiedział, że każdy przegląd w ASO to również przegląd stanu lakieru. i pomimo braku wpisów w dalszej części ks. serwisowej jak najbardziej auto objęte jest gwarancją na perforację nadwozia. jak miło...a że bąbelki mam na progu prawy tył i na tylnej klapie to na wiosnę będzie malowanko
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zima minęła więc umyłem autko, na tylnej klapie od spodu na grzbiecie normalnie RDZA
Miał ktoś coś takiego i co z tym zrobić, auto ma 3 lata - porażka (nie było bite).
Miał ktoś coś takiego i co z tym zrobić, auto ma 3 lata - porażka (nie było bite).
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
W mojej Zośce tez pokazał się "bąbel" na tylnej klapie, byłem już w ASO i zobowiązali się pomalowac klapę w ramach gwarancji. W wielu modelach Opla (jest to znany problem,zwłaszcza tylna klapa) pojawiają się takie problemy i podobno zostało to uznane jako "błąd fabryczny" Jedź do ASO jak najszybciej i próbuj, nawet jeśli nie masz pieczątek z przeglądów w książce.Bodek_K pisze:Zima minęła więc umyłem autko, na tylnej klapie od spodu na grzbiecie normalnie RDZA
jest o tym specjalny temat na forum, odnośnie akcji serwisowych http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +serwisowePiotrek1115 pisze: jest to wada fabryczna naprawiana przez ASO wie ktoś coś na ten temat?
To tylko się cieszyć z takiego stanu. Mi już klapę malowali. Chyba się znowu do nich zgłoszę, bo zaczyna mi schodzić lakier bezbarwny z lusterka.Szymon78 pisze:ja robiłem zamek tylnej klapy i mialem całosć rozebraną. Zosia 2005r i ani grama zdzy pod listwą ozdobną... tylko 1 wkręt ramki tablicy zaczyna korodować.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Malowane miałeś w ASOpiotrgu pisze:To tylko się cieszyć z takiego stanu. Mi już klapę malowali. Chyba się znowu do nich zgłoszę, bo zaczyna mi schodzić lakier bezbarwny z lusterka.Szymon78 pisze:ja robiłem zamek tylnej klapy i mialem całosć rozebraną. Zosia 2005r i ani grama zdzy pod listwą ozdobną... tylko 1 wkręt ramki tablicy zaczyna korodować.
Sprawdzali ci książkę i wpisy odnośnie blachy (pomijam te z przeglądu), a Zośkę masz krajową czy importowaną
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.