Co myślicie o tym radyjku - pytania dot. wymiany na niefabr.
Moderator: Sebu$
-
filip1974.74
witam wszystkich, wiem ze podobne tematy byly...
planuje zmienic car 300 na alpine CDE-111RM lub pioneer'a DEH-2200UB. CZY MUSZE COS ZROBIC BY NIE STRACIC DATY I TEMPERATURY Z WYSWIETLACZA? ... JAKIES ODCINANIE KABELKOW?!
NIE ZALEZY MI NA TYM BY "PRZENIESC" INFORMACJE Z RADIA NA WYSWIETLACZ CENTRALNY
z gory dziekuje pzdr
planuje zmienic car 300 na alpine CDE-111RM lub pioneer'a DEH-2200UB. CZY MUSZE COS ZROBIC BY NIE STRACIC DATY I TEMPERATURY Z WYSWIETLACZA? ... JAKIES ODCINANIE KABELKOW?!
NIE ZALEZY MI NA TYM BY "PRZENIESC" INFORMACJE Z RADIA NA WYSWIETLACZ CENTRALNY
z gory dziekuje pzdr
-
giant19s
Jeżeli nowe radio nie ma możliwości podłączenie i współpracy z fabrycznym wyświetlaczem to jedyną opcją jest zakup nowego softa aby to wszystko współgrało co chyba około 300 zeta wychodzi.
Jeśli masz wyświetlacz nie dzielony to czas i temperatura pozostanie stracisz tylko linijkę w której pokazywały się informacje o tym co aktualnie leci w radiu/stacji/RDS/data
Wszystko to i tak będzie dostępne na wyświetlaczu od nowego radia
W przypadku podanych modeli radia raczej nie warto się w to bawić bo przepłacisz radio
A nie wiadomo też czy te modele da rade "przeprogramować" aby współdziałały z fabrycznym wyświetlaczem.
Jeśli masz wyświetlacz nie dzielony to czas i temperatura pozostanie stracisz tylko linijkę w której pokazywały się informacje o tym co aktualnie leci w radiu/stacji/RDS/data
Wszystko to i tak będzie dostępne na wyświetlaczu od nowego radia
W przypadku podanych modeli radia raczej nie warto się w to bawić bo przepłacisz radio
-
sQcha
giant19s miał na myśli interfejs radio<=>samochód. Interfejs do sterowania w kierownicy kosztuje 130 pln do wyświetlaczy są droższe, ale wystarczy przeciąć 1 kabelek i masz wszystko tak jakby radio było wyłączone. Nie wiem, który to bo mam gościa od CA, ale jak już zakupisz radyjko, to sprawdzę u siebie i dam ci znać.
-
giant19s
sQucha dokładnie 
Co do kabli to na forum już wałkowany był temat.
Jednak z tymi kablami nie jest tak różowo bo wiem po sobie że nie każda Zośka ma takie same kolory kabli
Moja miała inne i już nie było wiadomo co odciąć dlatego zrezygnowałem.
Szczerze to do radia za taką cenę to chyba szkoda wydawać kolejne "300,-" aby mieć tylko dodatkowa linijkę na wyświetlaczu
Co do kabli to na forum już wałkowany był temat.
Jednak z tymi kablami nie jest tak różowo bo wiem po sobie że nie każda Zośka ma takie same kolory kabli
Szczerze to do radia za taką cenę to chyba szkoda wydawać kolejne "300,-" aby mieć tylko dodatkowa linijkę na wyświetlaczu
-
sQcha
-
Freshh
Opelmen Nie stracisz daty podpiąłeś niepotrzebnie kabelek od dodatkowego sygnału (u mnie niebieski)opelmen pisze:Stracisz tylko datę, czas i temperatura zostanie na wyświetlaczu.
Przynajmniej u mnie tak jest (JVC KD-G722), zniknął dolny wiersz..
[edit]
widzę, że Ty masz 'grzechotnika' - to możesz mieć inny wyświetlacz...
Dalej, potwierdzam resztę opinii , trzeba dodatkową "kostkę" koło 200PLN . Będzie działało wszystko łącznie ze sterowaniem kierownicy. (uwagi dotyczą Pioneera).
-
sQcha
-
godnypolecenia
Witam ponownie.
Zleciało trochę czasu i nadal nie zakupiłem radia. Możecie mi doradzić...? fundusz - około 300 zł
1.PIONEER DEH-2200UB - LINK
1.KENWOOD KDC-414UA - LINK
2.Alpine CDE - 111 RM LINK - cena tutaj strasznie wysoka, w Media Markt 379 zł i jeżeli w tej cenie jest na prawdę dobre radio to chętnie zainwestuje te 80 zł dodatkowo. Alpine to w końcu Alpine...
3.Clarion CZ 200 ER LINK - w Media Markt 329 zł
Jeśli ktoś sie orientuje to proszę o wyjaśnienie różnicy pomiędzy: KENWOOD KDC-4047UA vs KENWOOD KDC-414UA.
Czekam na sensowne odpowiedzi
Pozdrawiam
Zleciało trochę czasu i nadal nie zakupiłem radia. Możecie mi doradzić...? fundusz - około 300 zł
2.Alpine CDE - 111 RM LINK - cena tutaj strasznie wysoka, w Media Markt 379 zł i jeżeli w tej cenie jest na prawdę dobre radio to chętnie zainwestuje te 80 zł dodatkowo. Alpine to w końcu Alpine...
Jeśli ktoś sie orientuje to proszę o wyjaśnienie różnicy pomiędzy: KENWOOD KDC-4047UA vs KENWOOD KDC-414UA.
-
godnypolecenia
Witam ponownie.
Pozdrawiam
PS. Czy każde z tych radyjek wpasuje sie elegancko do Zafiry A? Wymiary są te same prawda? Zamontowane jest CAR 300
PS. Czy każde z tych radyjek wpasuje sie elegancko do Zafiry A? Wymiary są te same prawda? Zamontowane jest CAR 300
-
rhaaziel
Ja bym wybrał Alpine CDE - 111 RM, aczkolwiek wszystkie 4 to porównywalne produkty z wskazaniem na Alpine, które nota bene w sklepach internetowych masz od 360zł 
ps. wszystkie radyjka są w rozmiarze 1-DIN i bez problemu podchodzą do ZA, koniecznie sprawdź przy okazji w jakim stanie masz głośniki bo samo radio to nie wszystko... z reszta pisałem o tym trochę tutaj .
ps. wszystkie radyjka są w rozmiarze 1-DIN i bez problemu podchodzą do ZA, koniecznie sprawdź przy okazji w jakim stanie masz głośniki bo samo radio to nie wszystko... z reszta pisałem o tym trochę tutaj .