Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, od pewnego czasu zaobserwowałem, że jadąc np 80 km/h i dojeżdżając do świateł po wciśnięciu sprzęgła obrotomierz nagle spada do 500 obrotów, pojawi się czasem kontrolka klimy, migną wszystkie kontrolki i wyrzuca mi auto na paliwo. Tak jakby ze 2 sekundy się dławił i wszystko wraca do normy oczywiście muszę go na gaz przerzucić problem powtarza się coraz częściej. Dzisiaj jadąc zaobserwowałem ze po wciśnięciu sprzęgła pojawią sie kontrolki i tak jakby delikatnie światła przygasały i po 2 sekundach obrotomierz wraca na 800 obrotów i jest ok. Powiedzcie mi co to może być ?? a i jeszcze jedno jak byłem kiedyś sczytać błędy bo świeci mi się kontrolka pomarańczowa to oprócz za ubogiej mieszanki (wina gazu) wyrzuciło błąd chyba o za wysokim napięciu. pozdrawiam
Obstawiam membrany w parowniku. Jak będzie robiło się zimniej to objawy będą się nasilać. Pojawi się problem przy przechodzeniu z benzyny na gaz. Koszt niewielki.
Zgadzam się z Kolegą podbiel. Przeszedłem już dwa razy taką sytuację :> , co prawda nie z Zosią, ale chodzi mi o "zwykłą" instalację gazową. Za pierwszym razem trzeba było wymienić membranę, straciła elastyczność. Po około dwóch latach sytuacja zaczęła się powtarzać, ale tym razem wystarczyło wyczyszczenie membrany, minął rok i na razie ok...
jak jesteś średnio kumaty w mechanice to poszukaj na allegro gości z Tarnowskich Gór. Mają wszystko do instalacji gazowych i możesz zrobić to sam. Ja u siebie w poprzednim aucie tak zrobiłem. Komplet naprawczy parownika 64 zl z przesyłką u gazownika 250
podjade w przyszłym tygodniu do gazownika (mam znajomego ) niech zobaczy oceni i powie ile. jeżeli kwota będzie w granicach takich jak kolego podałes to zamówie sobie taki zestaw naprawczy parownika.