[B]Webasto

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
placop1

[B]Webasto

#1 Post autor: placop1 »

Witam
Poszukuję dobrego serwisu WEBASTO w pobliżu Lublina lub Rzeszowa.
Mam zainstalowane fabryczne Webasto. W chwili obecnej niestety nie grzeje. W serwisie Opla
po podpięciu do komputera mechanicy stwierdzili że jest sprawne. Wysłali mnie do dwóch serwisów w Lublinie ale te nie bardzo poradziły.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 00:43 przez placop1, łącznie zmieniany 1 raz.

j

#2 Post autor: j »

witam
w pobliżu lublina nie znam nic osobiście.ale gdy byś był w okolicach Warszawy to w Łomiankach jest firma PETEMAR oni są głównym przedstawicielem na polske webasto i eberspreher.i mają też serwis na miejscu.tel 227517777.polecam

dejna

#3 Post autor: dejna »

tutaj masz lokalizator autoryzowanych partnerów Webasto w Polsce... może uda Ci się znaleźć warsztat w swojej okolicy

tomkey

#4 Post autor: tomkey »

Witam . Poszukuję instrukcji obsługo do webasto po polsku . Czy można skądś zdobyć (kupić ) ? Szukałem na forum i jakoś chyba nie mogę znaleźć .
Pozdrawiam T.

kubik_CDTi

#5 Post autor: kubik_CDTi »

Jakby co ja mam instrukcję do webasto z takim elipsowatym sterownikiem.
A Ty szukasz do orginału,czy też dokładanego?
Pozdr.

tomkey

#6 Post autor: tomkey »

Do oryginału .Mam właśnie taki elipsowaty sterownik . A jaka jest opcja by jakoś od Ciebie pożyczyć ? Zresztą odezwę się na priva .
Pozdrawiam T.

pepi

#7 Post autor: pepi »

Witam wszystkich!!!

Proszę o instrukcje obslugi do webasto tego owalnego.
Może mi ktoś napiszę jak to się obsluguje.
Troche wiem ale chcialbym znac pelne możliwości tego urządzenia.

POZRAWIAM!!!

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#8 Post autor: BajBus »

o ten chodzi?
Obrazek
jeśli tak to:
ręcznie :płomyczkiem tym po lewej włączasz ogrzewanie od razu.
na wyświetlaczu pokazuje się czas przez jaki będzie grzało
strzałkami zwiększasz lub zmniejszasz czas...
automatycznie:"set" i mruga Ci cyferka 1,2lub3 i strzałkami przestawiasz godzinę o której ma się włączyć, czekasz aż przestanie mrugać godzina i wtedy świeci się cyferka pod która zaprogramowałeś i o tej godz włączy Ci się ogrzewanie.
godzinę ustawiasz przez długie naciśnięcie guzika "set" i przestawiasz strzałkami i znowu czekasz aż zgaśnie lub naciskasz "set"
pamietaj jeszcze by nie zostawiać włączonego ogrzewania jeśli masz zamykany garaż
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

tomkey

#9 Post autor: tomkey »

Panowie . Czy możecie mi powiedzieć dla czego webasto po ok 3-4 min się wyłącza . Nie ważne czy zaprogramuję czy też ręcznie .
T.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#10 Post autor: Lorry »

A nie jest wymagane jakieś zatwierdzenie :?: Np w moim piekarniku w kuchni :oops: po wyborze temperaturu i trybu trza zatwierdzić bo inaczej sam się wyłączy po 30sekundach.

Może i tu tak jest?

A temperature zadaną osiąga? Wszystkie przekaźniki i czujniki w nim działają :?:

tomkey

#11 Post autor: tomkey »

Nic nie muszę zatwierdzać . Jak ją włączam z pilota to naciskam ON ( przytrzymuję 2 sek.) zapala się dioda na pilocie by za chwilę migać , co sygnalizuje włączone webasto , które natomiast włącza się na 2-4 min .i potem dalej zima panuje we wnętrzu auta .
Przy włączaniu auto jest tak samo .
Chyba po prostu podjadę do serwisu i tyle .
T.

aras

#12 Post autor: aras »

CZEŚĆ WSZYSTKIM .POTRZEBUJĘ POMOCY.NIE BARDZO WIEM DLACZEGO MOJE WEBASTO W ZAFIRCE SIĘ WYŁANCZA PO KILKU MINUTACH.JEŚLI ZTOBIĘ NA WENTYLACJE TO CHODZI BEZ ZARZUTU A JEŚLI NA GRZANIE TO LIPA .JEST TO ZAFIRA Z 2006 R MA WEBASTO THERMO TOP C Z OWALNYM WYŚWIETLACZEM.MOŻE KTOŚ MA INSTRUKCJE PO POLSKU TO BYM PROSIŁ.ZIMA SIĘ ZBLIŻA A JA CHCIAŁBYM PAKOWAĆ RANO RODZINKE DO NAGRZANEGO SAMOCHODU.

tomkey

#13 Post autor: tomkey »

Nie wiem czy zauważyłeś ale mamy te same kłopoty i jak na razie nikt nie jest w stanie nam pomóc. Po nie dzieli pojadę do serwisu Webasto i zobaczymy co oni powiedzą .
T.

aras

#14 Post autor: aras »

ZNALAZŁEM PRZYCZYNE U SIEBIE WYŁANCZANIA SIĘ WEBASTO PO KILKU MINUTACH LUB SEKUNDACH JAK KTO WOLI.MÓJ AKUMULATOR JEST NAŁADOWANY ALE NIE NA TYLE ŻEBY UCIĄGNĄĆ MOMENT ROZPŁOMIENIENIA WEBASTO.PODŁONCZYŁEM PROSTOWNIK DO AKUMULATORA W SAMOCHODZIE ,KIEDY POKAZAŁ NAŁADOWANIE AKUMULATORA ZAŁĄCZYŁEM WEBASTO. ŚMIGA AŻ MIŁO.ALE PROSTOWNIK POKAZAŁ DUŻY SPADEK NAPIĘCIA AKUMULATORA.ZANIM POJEDZIECIE DO SERWISU SPR.AKUMULATOR .POZDRAWIAM. :piwo:

pawelskrok73

#15 Post autor: pawelskrok73 »

Witam.
Od jakiegoś czasu po odpaleniu zafirki b słyszę dziwny odgłos jakiegoś silniczka. Jest to krótkotrwałe, ale uciążliwe. Przypuszczam, że może być to od webasta. Może ktoś mi podpowie co to może być.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”