ZAPALAMI SIĘ AWARIA

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
adamosooo2

ZAPALAMI SIĘ AWARIA

#1 Post autor: adamosooo2 »

Kupiłem dwa dni temu zafirke i było ok przeczyściłem tylne hamulce i odpowietrzyłem układ i od tego momentu zapala mi sie żółta kontrolka w postaci silnika jak nacisnę hamulec to gaśnie ale za chwilkę znowu sie zapala .Natomiast jak wyjmę tylne żarówki stopu to gaśnie i jest ok. Czy ktoś mi może poradzić co i jak.

//proszę zwracać uwagę na błędy ortograficzne :)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 18:35 przez adamosooo2, łącznie zmieniany 1 raz.
sQcha

#2 Post autor: sQcha »

Proponuję sprawdzić poziom płynu hamulcowego i sczytać błędy z komputera.
Awatar użytkownika
QRZOL
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: ZB 1.7 CDTI Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: A17DTR
#3 Post autor: QRZOL »

Jakby miał mało płynu to zapalała by mu się czerwona kontrolka....
Obrazek
adamosooo2

#4 Post autor: adamosooo2 »

płynu dolałem ale czemu jak żarówki są wyjęte to jest ok
dejna

#5 Post autor: dejna »

to, że zapala Ci sie ta kontrolka po czyszczeniu hamulców i odpowietrzeniu układu to dziwne...

trąci to jakimś zwarciem w elektryce gdyż ta kontrolka dotyczy chyba zupełnie innych rzeczy... chyba, że jest to odpowiednik CHECK w zośkach bez komputera pokładowego....

jest jeszcze taka sprawa, że może żarówka wsadzona do klosza jest jednowłóknowa - kiedyś w zośce przepaliła mi sie żarówka stopu i z rozpędu wsadziłem jednowłóknową... problem zaczynał się w momencie wciśnięcia stopu na włączonych światłach... wywalało problem z światłami stop... na wyłączonych światłach było ok...

może Twój problem jest bardzo zbliżony do tego.... a może coś w listwie tylnej lampy coś sie rypie...
sQcha

#6 Post autor: sQcha »

Bez podłączenia do komputera to możemy tylko zgadywać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”