//proszę zwracać uwagę na błędy ortograficzne
ZAPALAMI SIĘ AWARIA
Moderator: Sebu$
-
adamosooo2
ZAPALAMI SIĘ AWARIA
Kupiłem dwa dni temu zafirke i było ok przeczyściłem tylne hamulce i odpowietrzyłem układ i od tego momentu zapala mi sie żółta kontrolka w postaci silnika jak nacisnę hamulec to gaśnie ale za chwilkę znowu sie zapala .Natomiast jak wyjmę tylne żarówki stopu to gaśnie i jest ok. Czy ktoś mi może poradzić co i jak.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 18:35 przez adamosooo2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dejna
to, że zapala Ci sie ta kontrolka po czyszczeniu hamulców i odpowietrzeniu układu to dziwne...
trąci to jakimś zwarciem w elektryce gdyż ta kontrolka dotyczy chyba zupełnie innych rzeczy... chyba, że jest to odpowiednik CHECK w zośkach bez komputera pokładowego....
jest jeszcze taka sprawa, że może żarówka wsadzona do klosza jest jednowłóknowa - kiedyś w zośce przepaliła mi sie żarówka stopu i z rozpędu wsadziłem jednowłóknową... problem zaczynał się w momencie wciśnięcia stopu na włączonych światłach... wywalało problem z światłami stop... na wyłączonych światłach było ok...
może Twój problem jest bardzo zbliżony do tego.... a może coś w listwie tylnej lampy coś sie rypie...
trąci to jakimś zwarciem w elektryce gdyż ta kontrolka dotyczy chyba zupełnie innych rzeczy... chyba, że jest to odpowiednik CHECK w zośkach bez komputera pokładowego....
jest jeszcze taka sprawa, że może żarówka wsadzona do klosza jest jednowłóknowa - kiedyś w zośce przepaliła mi sie żarówka stopu i z rozpędu wsadziłem jednowłóknową... problem zaczynał się w momencie wciśnięcia stopu na włączonych światłach... wywalało problem z światłami stop... na wyłączonych światłach było ok...
może Twój problem jest bardzo zbliżony do tego.... a może coś w listwie tylnej lampy coś sie rypie...