Lusterko wsteczne wewnętrzne - luźne
Moderator: Sebu$
Lusterko wsteczne wewnętrzne - luźne
Witam.
Mam bardzo luźne lusterko wewnętrzne. Np. nie da się przełączyć na opcję oślepiania z tyłu jedną ręką bo od razu całe się przestawia.
Da się jakoś to zrobić ?? Czy aby je wymienić muszę je odklejać z szyby czy da się to jakoś inaczej naprawić ??
Mam bardzo luźne lusterko wewnętrzne. Np. nie da się przełączyć na opcję oślepiania z tyłu jedną ręką bo od razu całe się przestawia.
Da się jakoś to zrobić ?? Czy aby je wymienić muszę je odklejać z szyby czy da się to jakoś inaczej naprawić ??
Czyli można jakoś to wyciągnąć bez odklejania ??jacek2308 pisze:umnie jest trochę podobnie i zaraz pokupnie tak było ale oile pamiętam to mnie to irytowało i naszybko wyciągnełem z tej kulki i jakąś cienką folię w cisnełem tak by nie było jej widać i teraz jest jest jako tako czasem myślę by to poprawić ale jak coś robię przy Zosi to brakuje miczasu albo poprostu otym zapominam
celius pisze:Witam.
U mnie jest to samo. Rozbierałem całe lusterko i stwierdzam z całą pewnością , że nie da się tego naprawić. Szrot i kupno nieluźnego załatwia sprawę.
jacek2308 pisze:umnie jest trochę podobnie i zaraz pokupnie tak było ale oile pamiętam to mnie to irytowało i naszybko wyciągnełem z tej kulki i jakąś cienką folię w cisnełem tak by nie było jej widać i teraz jest jest jako tako czasem myślę by to poprawić ale jak coś robię przy Zosi to brakuje miczasu albo poprostu otym zapominam
Imienniku , ale Ty byki walisz...
Raz ostro walnalem w lusterko reka i od tego czasu tez tak mam, cos musialo peknac.celius pisze: Mam bardzo luźne lusterko wewnętrzne. Np. nie da się przełączyć na opcję oślepiania z tyłu jedną ręką bo od razu całe się przestawia.
Ja mam to samo.
Chcac raz bardzo dokładnie wyczyscic przednia szybe wyciagnołem lusterko,po zamontowaniu z powrotem, jakos nieszczesliwie go mocno pociagnołem i wyskoczyło z tej kulki.Po rozebraniu go na czesci pierwsze, okazało sie, ze miejsce w ktore wchodzi ta kulka,jest pekniete.Dlatego pewnie i u was jest takie luzne.Jak znajde chwile i opatentuje jak to usztywnic to podam na forum
celius całe lusterko mozna wyciagnac,przy szybie do gory,od dołu jest zabezpieczenie
Chcac raz bardzo dokładnie wyczyscic przednia szybe wyciagnołem lusterko,po zamontowaniu z powrotem, jakos nieszczesliwie go mocno pociagnołem i wyskoczyło z tej kulki.Po rozebraniu go na czesci pierwsze, okazało sie, ze miejsce w ktore wchodzi ta kulka,jest pekniete.Dlatego pewnie i u was jest takie luzne.Jak znajde chwile i opatentuje jak to usztywnic to podam na forum
celius całe lusterko mozna wyciagnac,przy szybie do gory,od dołu jest zabezpieczenie
Może to odp na mój źle wpisany post w innym temacie usunięty dlatego odp wydaje się bez tematu. Chodziło mi o model 2000 a przeskoczyło mi okno przeglądarki. Czasami się z tym spotykam tylko różnic nie widzę. Jeśli chodzi o lusterko żeby nie było OT to też mam luźne i wcale mi to nie przeszkadza. poprostu zamiast używać "przestawiacza" przesuwam całe lusterko.