Wyciek cieczy z weza przy silniu.CDTI !

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mandaloszka

Wyciek cieczy z weza przy silniu.CDTI !

#1 Post autor: mandaloszka »

Witam!
Dzisiaj przy okazji wymiany filtra paliwa(CDTI) zauwazylem ze przy pewnym wezu(zalaczone zdjecia) sa niewielkie wycieki cieczy.Nie wiem czy jest to olej napedowy czy silnikowy.Nie wiem dlaczego ale te wycieki sa po obu stronach weza i w okolicych zaciskow.
Moze ktos z klubowiczow mial podobny problem?Nie wiem do czego sluzy ten waz i czy jest on uszkodzony czy jest to wina opasek zaciskowych?
Prosze o pomoc i z gory dzieki!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ba ... b66dd.html

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

To jest przewód od separatora oleju jak dobrze widzę,który jest zamontowany w systemie odpowietrzenia skrzyni korbowej.Separator można ewentualnie wymyć,dobrze osuszyć i zamontować ponownie.To jest silnik Z19DTH tak?Muszę zobaczyć jak to wygląda u mnie.

mandaloszka

#3 Post autor: mandaloszka »

Tak jest to silnik 19DTH.Pojade dzisiaj i zamowie nowego weza,wymienie tez zaciski wtedy zobaczymy jak bedzie to wygladac.

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

Odmy mają to do siebie,że lekko "pocą " się na zewnątrz.Wytrzyj szmatką pojeździj i obserwuj co będzie.

mandaloszka

#5 Post autor: mandaloszka »

Mysle ze nie chodzi tu o pocenie.Waz jest caly brudny i tlusty,najbardziej po obu stronach przy zaciskach..Dzisiaj zamowilem weza w serwisie,moze jak bede mial czes w sobote to cos pogrzebie.dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”