carvel pisze:rozumiem wszystko tylko po co lutować cośtam w radiu skoro mogę wykorzystać sygnał z siódmego głośnika i podłączyć go do adaptera RCA,
To życzę powodzenia......
i proszę nie traktuj tej wypowiedzi ironicznie.
carvel pisze:tylko czy wystarczą 2 kable bo we wszystkich które widziałem podłącza się sygnał z prawego i lewego głośnika
Wystarczą tylko wtedy masz jeden kanał, w zależności do którego podłączysz....
carvel pisze:a co do sterowania remote to myśle że znajdę kabel który daje + po włączeniu radia i już
Raczej nie..... bo pierwszym był by Sig_Man
BajBus pisze:a i poczytaj trochę o tym adapterze RCA, bo czytałem o nim sporo kiepskich opinii...
Święte słowa
jest to pierwszy krok by uszkodzić końcówkę mocy,i takie pocieszanie się że można podłączyć sobie wzmacniacz
nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku na poziomie choćby przyzwoitym..... Te adaptery w środku mają zwykłe "transformatorki" (przynajmniej te porządniejsze, bo i trafiały się takie z dzielnikami napięcia na rezystorach-dla samobójców) które obniżają poziom sygnału do standardu m.cz. przy prawie kosmicznych zniekształceniach.......
Myślę kolego że podłączenie tego "ustrojstwa" pod
carvel pisze:sygnał z siódmego głośnika
nie jest najlepszym wyjściem, ponieważ poziom sygnału jaki tam jest, jest niski nie mówiąc o jego "paśmie", jak już to podłączać to głośniki przednie lub tylne. Tyle mogę podpowiedzieć.