jakie żarówki? Do przednich przeciwmgłowych

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
otko

jakie żarówki? Do przednich przeciwmgłowych

#1 Post autor: otko »

Hejka, jakie zarówki wchodza w przeciwmgłowe w przód?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 19:35 przez otko, łącznie zmieniany 1 raz.
rzadki

#2 Post autor: rzadki »

niby do ZA ale może są takie same?

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=127
Woytas

#3 Post autor: Woytas »

otko pisze:Hejka, jakie zarówki wchodza w przeciwmgłowe w przód?
H3 kolego
pozdr
shell'a

#4 Post autor: shell'a »

rzadki pisze:niby do ZA ale może są takie same?
tak - H3
otko

#5 Post autor: otko »

Dzieki wielkie :piwo:

[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 19:37 ]
A może wiecie gdzie zobaczyc jak wymienić, bo w książce jest napisane: W CELU WYMIANY UDAĆ SIĘ DO AUTORYZOWANEJ STACJI OBSŁUGI hihihi
shell'a

#6 Post autor: shell'a »

Najlepiej na kanale lub podnośniku warsztatowym , odkręcasz "pokrywkę" która znajduje się od spodu , zwalniasz zaczepy żarówki i ją wyciągasz ( zgrabne ręce mile widziane :lol: )
otko

#7 Post autor: otko »

shell'a pisze:Najlepiej na kanale lub podnośniku warsztatowym , odkręcasz "pokrywkę" która znajduje się od spodu , zwalniasz zaczepy żarówki i ją wyciągasz ( zgrabne ręce mile widziane :lol: )
To żone poproszę :lol:
To jednak od spodu , dzięki shell'a
Przemcio

#8 Post autor: Przemcio »

Ciekawe bo mi właśnie tak powiedziano w serwisie .... i nabyłem. Przy wymianie okazało się że są HB3 !!!! A może ja tylko takie mam :>
shell'a

#9 Post autor: shell'a »

Przemcio pisze:... i nabyłem. Przy wymianie okazało się że są HB3 !!!! A może ja tylko takie mam :>
ooooo , coś nowego? różne reflektory ? A jaki rocznik Zosi?- posiadasz ?
tico0

#10 Post autor: tico0 »

shell'a pisze:Przemcio napisał/a:
... i nabyłem. Przy wymianie okazało się że są HB3 !!!! A może ja tylko takie mam

ooooo , coś nowego? różne reflektory ? A jaki rocznik Zosi?-
Z tego co widzę to kolega Przemcio posiada 1,7CDTI więc to już pewnie autko po liftingu i wszystko możliwe że już jest inna lampa i żarówka....
Przemcio

#11 Post autor: Przemcio »

Tia moja Zocha urodziła się w Bochum 10 kwietnia 2008 roku z POLSKIM serduchem z Gliwic ( 1,7 CDTI 125km ) . Wq..łem się przy wymianie . Cały szczęśliwy nabyłem Osramy NB+ H3, a tu zonk. Opel znowu coś wymodził. A tak chciałem mieć fajnie świecące halusy. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”