[B]Jakie zimówki wybrać
Warto przejrzeć testy ADAC. Potwierdza się, stara prawda: za dobry sprzęt trzeba dobrze zapłacić.Szymon Jankowia pisze:http://moto.wp.pl/kat,23681,title,Najno ... omosc.html
ADAC: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31968
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Zależy gdzie jeździsz i jaki styl jazdy...Bodek pisze:Muszę kupić zimówki !!
Mam 3 typy:
tanio: FRIGO 2
średnio: Nokian WR G2 205/55R16 H 91 lub Fulda KRISTALL MONTERO 3
drożej: Dunlop SP WINTER SPORT 3D
Jak można to poproszę o opinię lub jakieś inne rozwiązanie.
Jak dużo po śniegu, góry itp to Frigo 2, zarąbista na śniegu.
Średnio szybko, średnio śniegu Nokian
Szybko i mieszane warunki z przewagą suchego i mokrego Dunlop. Ja mam własnie te (razem z autem kupiłem) i są naprawdę OK
Ostatnio zmieniony 11 lis 2017, 22:21 przez Lorry, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak, ale na błotku i większej ślizgawce zdecydowanie odpadają.Lorry pisze: Jak dużo po śniegu, góry itp to Frigo 2, zarąbista na śniegu.
Obecnie używam UG 7+ 205/55 R16, trasa: miasto 40% trasa 60% w stylu średnio agresywnym. Póki co sprawują się dobrze, no i faktycznie są dość ciche jak na zimówki.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Właśnie dzisiaj zakupiłem opony Uniroyal MS Plus 66 205/55/16 91T i przejechałem na nich ok. 140 km przy temp. otoczenia 7* po suchej nawierzchni i jestem mile zaskoczony, wg specyfikacji opony oprócz warunków śniegowych mają dobrze sprawować się na mokrej nawierzchni (po deszczu).
Odnośnie opon Dębica Frigo 2 w tym samym rozmiarze - będąc po drodze w Realu zobaczyłem bardzo ciekawą ofertę - komplet 4 w cenie 3 - po 349,0 zł za szt.
Odnośnie opon Dębica Frigo 2 w tym samym rozmiarze - będąc po drodze w Realu zobaczyłem bardzo ciekawą ofertę - komplet 4 w cenie 3 - po 349,0 zł za szt.
To chyba raczej tylko chwyt marketingowy - 1 niby masz za ... darmo.MieHor pisze: Odnośnie opon Dębica Frigo 2 w tym samym rozmiarze - będąc po drodze w Realu zobaczyłem bardzo ciekawą ofertę - komplet 4 w cenie 3 - po 349,0 zł za szt.
A tymczasem te same w opony.com chodzą po 270 za SZT, Novax po 260,95 SZT.
Zakładając, że konfiguratory internetowe nie ściemniają, na jedno wychodzi.
Miałem kiedyś z Dębicą problem ,kupiłem opony letnie i miały bicie obwodowe ,felgi proste moje oczywiście ,reklamacja i co odpowiedz na feldze wzorcowej opony dobre , sprawdził sprzedawca na nowej feldze idealnej praktycznie ,efekt opona wali aż miło i od tej pory Dębicy nie polecam ,a jezdziłem na zimowych kormoranach z stomilu i były bdb,
teraz mam Michelin Alpin 3 i są rewelacyjne.
teraz mam Michelin Alpin 3 i są rewelacyjne.