Problemy związane ze stacyjką
Moderator: Sebu$
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Witajcie
Ostatnio pojawił się problem w mojej Zosi. Otóż kiedy gaszę silnik i wyjmuję kluczyk ze stacyjki, to po wyjęciu kluczyka stacyjka nie odbija sama. Muszę jeszcze raz włożyć kluczyk i pomóc stacyjce, aby odbiła. Jak mogę zaradzić temu problemowi? Pozdrawiam
Ostatnio pojawił się problem w mojej Zosi. Otóż kiedy gaszę silnik i wyjmuję kluczyk ze stacyjki, to po wyjęciu kluczyka stacyjka nie odbija sama. Muszę jeszcze raz włożyć kluczyk i pomóc stacyjce, aby odbiła. Jak mogę zaradzić temu problemowi? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 17:11 przez biedrona, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam dziś miałem problem z pilotem nie mogłem otworzyć na pilota drzwi i nie działała stacyjka nie mogłem włożyć kluczyka , ale po pewnym czasie jakoś włożyłem zapaliłem jak sie później okazało zakłócenia zrobił telefon komórkowy ,czy jest to możliwe żeby za kłócił w instalacji włożenie kluczyka do stacyjki proszę podzielenie się wiadomością czy ktoś to miał w samochodzie zafira 1,06 16 2000 begin_of_the_skype_highlighting 06 16 2000 end_of_the_skype_highlighting
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 15:23 przez frank, łącznie zmieniany 1 raz.
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Z moich obserwacji wynika, że kluczyk wchodzi w taki metalowy walec mający możliwość ruchu w osi po której wchodzi kluczyk. Czasem zdarza się, że ten walec nie wyskakuje po wyjęciu klucza. Wtedy takie ząbki wewnątrz stacyjki nie chowają się i jest ciężko włożyć kluczyk. Trzeba nacisnąć kilka razy walec stacyjki, aż wyskoczy do skrajnego lewego położenia. Rzuć okiem, czy ten sam problem masz.
Błękitna Zocha z Białołęki
miałem ten sam problem, jak mówi kol. dzarko to jest wina bębenka stacyjki, po prostu nie odskoczyła, wystarczy włożyć końcówkę kluczyka w zablokowaną stacyjkę i minimalnie ruszyć powinna odskoczyć i wsio jest OK
- pozdrawiam -
(nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale jak przed tą usterką wyjąłeś kluczyk ze stacyjki nie odłączyło Ci radia co już daje do myślenia, że coś nie tak ze stacyjką )
- pozdrawiam -
(nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale jak przed tą usterką wyjąłeś kluczyk ze stacyjki nie odłączyło Ci radia co już daje do myślenia, że coś nie tak ze stacyjką )