Depresator do diesla z DPF. Jaki ?

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Przemcio

Depresator do diesla z DPF. Jaki ?

#1 Post autor: Przemcio »

Jeśli macie doświadczenie w tej materii to proszę podzielcie się.

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

też mnie interesuje ten temat...widze, że wiele ludzie bierze

http://allegro.pl/depresator-dodatek-do ... 60690.html

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

W jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że depresanty nie nadają się do silników Common Rail.

olo018

#4 Post autor: olo018 »

OOOOO kolego ten środek kiedyś mi zgalareciał przy -20 i kupiłem go raz i nigdy więcej!!!!!!, trzymałem go w aucie przez noc i rano się rozczarowałem, stosuj shell albo inny markowy .

ronin

#5 Post autor: ronin »

"Poprawia pracę i zwiększa moc silnika". Szkoda że nie wydłuża żywotności dwumasy bo bym go kupił :lol:

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Sprzedaje ten środek od kilku lat do samochodów ciężarowych i wśród użytkowników ma bardzo dobre recenzje.Klient kiedyś wspominał o takim przypadku jaki opisuje Olo.Nie wiem jak to się dzieje ale przy -30*C wymieszany z ON daje radę bez problemu.

tico0

#7 Post autor: tico0 »

tEREk pisze:W jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że depresanty nie nadają się do silników Common Rail
Guzik prawda nadają się używałem dokładnie ten sam środek przez całą zeszłą zimę w scenicu dci :lol: i pięknie dawał radę......
olo018 pisze:OOOOO kolego ten środek kiedyś mi zgalareciał przy -20 i kupiłem go raz i nigdy więcej!!!!!!, trzymałem go w aucie przez noc i rano się rozczarowałem
Nie trzeba było trzymać w aucie :mrgreen: tylko w domu i dolewać na stacji przed tankowaniem i było by wszystko w porządku.

Środek który wskazał kaliope jest chyba pierwszym jakim był na naszym rynku z tego typu preparatu i z tego co pamiętam jest on "od zawsze" nawet "za komuny był" (czarna strzała) .
Z czystym sumieniem mogę go polecić, używałem go wcześniej i będę teraz. Po za tym mój kolega który ma firmę transportową i jeździ busami mercedesa z silnikami Common Rail stosuje go także od kilku lat i żadnych problemów :D .

Tylko ta cena z lina troszkę nie taka bo u nas w sklepie można go kupić w granicach 29-35zł zależy gdzie....
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 08:17 przez tico0, łącznie zmieniany 1 raz.

kicaj

#8 Post autor: kicaj »

Marki pisze:Nie wiem jak to się dzieje ale przy -30*C wymieszany z ON daje radę bez problemu.
chemia ;) chemia ;)
a jak myslicie jak to jest ze przykladowy koncentrat plynu do spryskiwaczy ma mniejsza temp zamarzania niz wymieszany z woda ;)

Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

a jak sie ma skydd do castrola tda?

http://allegro.pl/castrol-tda-wielosezo ... 64410.html

Anony Mous

#10 Post autor: Anony Mous »

Temat wałkowany ubiegłej zimy na forum ;)

Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

no tak znalazłem, czasami trudno znaleźć bo tamtem wątek nazwany ' Preparaty antyżelujące do diesli' a ten 'Depresator do diesla z DPF. Jaki'

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... hlight=tda

czyli jedni polecają skydd a inni castrol TDA

stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#12 Post autor: stapaw »

Witam.A czy te dodatki(tda.i.t.p.)dodaje się również do paliw ulepszanych takich jak V-Power Diesel,diesel gold,czy raczej nie?Pozdrawiam

Przemcio

#13 Post autor: Przemcio »

Mam to szczęście że do stacji BP w Szczecinie zwykła ropa jest dostarczana z rafinerii Schwedt..Jeździłem na Ultimate (nasza ale ponoć uszlachetniana)i nie widzę różnicy więc po co przepłacać. Ciekawy jestem doświadczeń forumowiczów/ek w tym temacie bo po to jest "chyba" to forum.Kolega tankował poprzedniej zimy na orlenie i dwa razy mu Toyot zamarzł . Wtedy prywatnie miałem benzynę , ale służbówkę miałem Astrę w dieselku i nic nie dolewałem.Dzielmy się do licha doświadczeniami a nie odsyłaniem że to już było. A może dołączył ktoś nowy i napisze coś ciekawego. :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”