Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Polecam AutoŚwiat tegotygodniowy .Sporo na temat. Przy zakupie zwracamy uwagę na DOT i do jakiej kategorii aut są dedykowane. Wbrew pozorom bardzo ważne . :>
"Opona Vredestein Snowtrac 3 przeznaczona jest dla samochodów osobowych klasy średniej o średnich pojemnościach i mocach silnika takich jak m.in.: Volkswagen Polo czy Mazda 3" - nie wiedziałem że Polo jest klasy średniej :> ale to nie zmienia faktu że za niewiele wyższą cenę mógłbym nabyć Goodyear Ultragrip 7+ i na Vredestein nawet bym nie spojrzał
Ja w poprzednim samochodzie miałem zimówki miałem Goodyear dużo jeździłem bocznymi drogami takimi zdecydowanie mniej odśnieżonymi i nigdy nie miałem problemów bardzo dobra trakcja i przyczepność wiec teraz do Zafirki na 99% kupie zakładam GOODYEAR UG7+ 205/55/16 .
Nie jestem na etacie Goodyear ale zdecydowanie POLECAM. Tak jak pisałem wcześniej mam takowe , jest ciszej i naprawdę fajnie się na nich śmiga. Poprzednio w Scenicu miałem UG 7 i minionej zimy nigdy nie zawiodły ( nie zakopałem się ani razu a podjazdy były pewne)
Przy wyborze gumy nie możemy kierować się li tylko testami. Oczywistością jest to że jeśli autko jest miękko zawieszone to wybieramy twardszą oponę i odwrotni ale my mówimy o naszych Zośkach.Unikajcie twardego zimowego ogumienia do Zafir
a co koledzy powiecie na temat opon bieżnikowanych??? ogólnie wszyscy albo prawie wszyscy negują ale.... mam kilku znajomych co na nich jeżdżą i chwalą jak cholera. Ma ktos jakies doświadczenia ????????? ok 100 zł za nową z gwarancja na 2 lata, to chyba nie źle. ??
są zwolennicy i przeciwnicy ja w tym roku na jednym aucie specjalnie zakupiłem bieżnikowane - w temacie wyżej napisałem co i jak. po zimie będę mógł wyrazić opinię ale do Opla zakładam nówki - z racji że Zafira jest cięższa i większe prędkości osiągam, wożąc często po 7 osób. choć i tak uważam że do mniejszego autka bieżnikowane są ok - jak ktoś szuka oszczędności. warto tylko kupić z firmy która poważnie traktuje sprawę
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić.
Miałem kiedyś w mercu 124 opony z markgumu z Nowego Sącza bieżnik taki jak Goodyear ultra grip ,to było około 2000 roku i muszę przyznać że jezdzilo się świetnie i nie miałem problemów i miałem kolegów co też mieli te opony i nie było zastrzeżeń ,jak teraz jest to nie wiem ale na pewno będą lepsze od opon z pekinu .