KOMPUTER POKŁADOWY
Moderator: Sebu$
Kolego masz google i szukac nic nie szkodzi
OELSTAND PRUFEN - sprawdź poziom oleju
FAHRLICHT RUCKLICHT -tylne swiatło pozycyjne sprawdz
WASCHWASS STAND -mało płynu do spryskiwaczy
BRENSLICHT PRUFUNG - sprawdz swiatla stop czyli jak odpalisz zafirke wyskoczy ten kom to naciskasz na hamulec i on znika to zawsze bedzie
OELSTAND PRUFEN - sprawdź poziom oleju
FAHRLICHT RUCKLICHT -tylne swiatło pozycyjne sprawdz
WASCHWASS STAND -mało płynu do spryskiwaczy
BRENSLICHT PRUFUNG - sprawdz swiatla stop czyli jak odpalisz zafirke wyskoczy ten kom to naciskasz na hamulec i on znika to zawsze bedzie
Mam pytanie czy w zafirze A 2003 rok jest możliwość założenia komputera pokładowego, jeśli oryginalnie go nie było?
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
przeniosłem do odpowiedniego działu...
jest możliwość...
trzeba kupić wyświetlacz komputera z wtyczką, do tego kilka czujników (bo o ile kojarzę to nie wszystkie są w aucie)
przerabia się wtyczke, podpina wyświetlacz i dziala
to tak w skrócie, a co i jak dokładnie to Ci nie powiem bo tego nie robiłem...
jest możliwość...
trzeba kupić wyświetlacz komputera z wtyczką, do tego kilka czujników (bo o ile kojarzę to nie wszystkie są w aucie)
przerabia się wtyczke, podpina wyświetlacz i dziala
to tak w skrócie, a co i jak dokładnie to Ci nie powiem bo tego nie robiłem...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
napisz do MieHor'a bo on dokonywał takiego zabiegu w Zafirze...
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=626 <--tu coś wspomniał na ten temat(to mi sie przypomniało )
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 <--i tu
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=626 <--tu coś wspomniał na ten temat(to mi sie przypomniało )
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 <--i tu
witam witam... moje doposażenie narazie skończyło się na aktywowaniu tempomatu, teraz już wiem że mam wyświetlacz mid w mojej zafii-założyłem nawet manetke do sterowania komputerem ale nic, czytałem że tylko kolega BAJBUS może mi pomóc...jak zestroić -uaktwnić- sprawdzić nie wiem jak nazwać tą operacje żeby działał mi komputer... wydaje sie na pierwszy rzut oka że wszytko posiadam czyli wyświetlacz-instalacja do kolumny kierowniczej no i manetka czy jeszcze coś potrzebne??? słyszałem o jakimś module że zmienic na komfort czy coś.... proszę o podpowiedzi, dziekuje i pozdrawiam
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
kolega BajBus Ci nie pomoże niestety,
BTW:gdzieś takie rzeczy wyczytał?
tak jak Ci już wcześniej pisałem na pw, nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim żeby był mid a nie działał komputer, może ktoś go sam zakładał i nie podłączył wszystkich kabli, albo od manetki idą przewody tylko do pewnego miejsca, albo nie wszystkie idą, lub też sie gdzies ktoryś przetarł, jest masa możliwości...
jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi to naprawde dobry elektryk albo autoryzowany warsztat opla poza aso
BTW:gdzieś takie rzeczy wyczytał?
tak jak Ci już wcześniej pisałem na pw, nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim żeby był mid a nie działał komputer, może ktoś go sam zakładał i nie podłączył wszystkich kabli, albo od manetki idą przewody tylko do pewnego miejsca, albo nie wszystkie idą, lub też sie gdzies ktoryś przetarł, jest masa możliwości...
jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi to naprawde dobry elektryk albo autoryzowany warsztat opla poza aso
Witam.
Kontynuując temat wyświetlacza wielofunkcyjnego, chciałbym Was zapytać o usterkę. Po załączeniu radia w środkowym polu znikają wszystkie wyświetlane wartości (wiersz gdzie wyświetlana jest data). Jestem od niedawna właścicielem Zafiry, ale chyba powinny się tam pojawić wyświetlane stacje lub numer utworu płyty CD. Po prostu nie mam w ogóle podglądu jaka stacja jest wybrana. Obawiam się, że po odpięciu akumulatora nie będę umiał wpisać kodu radia, skoro nie mam danych wyświetlanych z radia. Czy ktoś z forumowiczów miał taki problem?
Kontynuując temat wyświetlacza wielofunkcyjnego, chciałbym Was zapytać o usterkę. Po załączeniu radia w środkowym polu znikają wszystkie wyświetlane wartości (wiersz gdzie wyświetlana jest data). Jestem od niedawna właścicielem Zafiry, ale chyba powinny się tam pojawić wyświetlane stacje lub numer utworu płyty CD. Po prostu nie mam w ogóle podglądu jaka stacja jest wybrana. Obawiam się, że po odpięciu akumulatora nie będę umiał wpisać kodu radia, skoro nie mam danych wyświetlanych z radia. Czy ktoś z forumowiczów miał taki problem?