Wyciek płynu chłodzącego z układu chłodzenia
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
gosia, tamta aukcja jest zakończona, ale ten sam sprzedawca wystawił na nowo i to dwie aukcje http://allegro.pl/listing.php/search?st ... &country=1
No i niestety lipa... rozmawiałam ze sprzedającym te chłodnice z linku... i niestety do automatu one się nie nadają...takie chłodnice do automatu muszą mieć jakieś dodatkowe wyjścia do chłodzenia skrzyni...chyba mnie trafi delikatnie mówiąc...
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 19:13 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
MieHor to napewno do automatu? wg wykazu 1300275 to nr chłodnicy do manuala ale może jest identyczna.Jestem ciekawy jakie ma mieć dodatkowe wejścia z powodu automatu, w kalatogu na www.nissens.com.pl to 630705... poszukajmy i pomóżmy koleżance
Z tego EPC...to wychodzi ,iż ten numer 1300275...pasuje i do manuala i do automatu...także nie wiem już o co chodzi z tymi wyjściami do automatu...no ale takiej informacji udzielił mi sprzedawca tychże chłodnic...więc zakładam ,iż wie co sprzedaje...
W każdym razie naprawdę...jeszcze raz wielkie dzięki dla WAS za pomoc... ...może jutro mój mechanik...będzie zorientowany co do typów tych chłodnic...i ich spasowania w tym moim trupie...
W każdym razie naprawdę...jeszcze raz wielkie dzięki dla WAS za pomoc... ...może jutro mój mechanik...będzie zorientowany co do typów tych chłodnic...i ich spasowania w tym moim trupie...
Już znalazłem zaraz wklejam....będziecie zdziwieni
:
Uploaded with ImageShack.us
czyli
a wygladają te dwa dodatkowe wyjścia tak:
czyli jest to chlodnica z dodatkowymi wyjściami od DTH (rozmiar mocowań ten sam) o nr 63115A wg nissens
Ta chłodnica ma już gotowe wyprowadzenia, dla zdolnego mechanika wstawienie w każdą z pozostałych 63029A oraz 630705 nie powinno być problemem bo mają zaślepione miejsca wyprowadzeń.
Jak się mylę to sprostujcie
:
czyli
a wygladają te dwa dodatkowe wyjścia tak:
czyli jest to chlodnica z dodatkowymi wyjściami od DTH (rozmiar mocowań ten sam) o nr 63115A wg nissens
Ta chłodnica ma już gotowe wyprowadzenia, dla zdolnego mechanika wstawienie w każdą z pozostałych 63029A oraz 630705 nie powinno być problemem bo mają zaślepione miejsca wyprowadzeń.
Jak się mylę to sprostujcie
Ustal z mechanikiem czy się podejmie zdemontować ze starej chłodnicy wpusty do skrzyni ale poczekaj może znajdziemy jutro gotową nową chłodnice....chyba ,że robisz dzisiaj :>
Znalezione i wysłane na priv. Ceny 850-890 Nissens, trudno dostępna chłodnica z tego co mnie informowano.
Używana od 250 ale bez gwarancji i odradzam
Znalezione i wysłane na priv. Ceny 850-890 Nissens, trudno dostępna chłodnica z tego co mnie informowano.
Używana od 250 ale bez gwarancji i odradzam