[B] dzienne światła LED
No tak ale gdzieś czytałem, że jest jakiś przepis mówiący że samochód wyposażony w światła ksenonowe (ja mam bi ksenony) musi być wyposażony w światła przeciwmgnielne. idealnym rozwiązaniem byłoby połączenie dwóch świateł w atrapie. Niepodoba mi się też to że świecą się cały czas.pioter1 pisze:mi sie wydaje ze swiatla Led sa bardziej przydatne od halogenow ,tym bardziej te do ktorych podalem link pala sie tez po zalaczeniu swiatel ( fakt faktem swiatlo ich jest wtedy mniejsze , gdyz nie moga sluzyc jako halogeny.)fajniejszy bajer i autko fajnie wyglada
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
tak jest gdyz to nawet w instrukcji pisze: w razie uszkodzenia ( zawieszenia) systemu doświetlania wyłcza sie dana lampa i zamiast niej swieci halogenirecki pisze:że samochód wyposażony w światła ksenonowe (ja mam bi ksenony) musi być wyposażony w światła przeciwmgnielne.
Raz tak u mnie było, ale ponowne właczenie silnika i gitara
Mam problem ze swoimi LEDami dziennymi. Po wymianie gwarancyjnej w nowych to samo. Ale chyba znalazłem przyczynę. Są nią , prawdopodobnie , zakłócenia wysyłane przez układy sterujące Biksenonami (przetwornice) . Ledy fisiują , gasną albo nie świecą całe ( głupieją przekaźniki zainstalowane w światełkach dziennych). Jak mi się uda to napiszę . Koledzy bez AFLi nie powinni mieć problemów
Nie mam biksenonów ale objawy miałem podobne. Pomogło kupno zewn. przekaźnikaPrzemcio pisze:Mam problem ze swoimi LEDami dziennymi. Po wymianie gwarancyjnej w nowych to samo. Ale chyba znalazłem przyczynę. Są nią , prawdopodobnie , zakłócenia wysyłane przez układy sterujące Biksenonami (przetwornice) . Ledy fisiują , gasną albo nie świecą całe ( głupieją przekaźniki zainstalowane w światełkach dziennych). Jak mi się uda to napiszę . Koledzy bez AFLi nie powinni mieć problemów
Pod maską, koło akumulatora. Ale ważniejsze jest podłączenie - pomijamy żółty kabel sterujący w LED'ach bo to kupiony przekaźnik ma je wyłączać. No i najlepiej kupić taki który na wyjściu sterującym ma styki zwarte i rozłącza po otrzymaniu prądu ze świateł mijaniaPrzemcio pisze:Gdzie go zamontowałeś ??
Dzienks . Zobaczyłem że zaczyna głupieć sterowanie ksenonami .Wielkie DZIENKS
[ Dodano: Nie Lis 07, 2010 21:41 ]
Tak to zrobiłem http://img839.imageshack.us/img839/4630/img0006wtb.jpg
[ Dodano: Nie Lis 07, 2010 21:41 ]
Tak to zrobiłem http://img839.imageshack.us/img839/4630/img0006wtb.jpg
Trochę za bardzo wystają przez co sprawiają wrażenie wciśniętych na siłę. Ale faktem jest że przeciwmgłowe bardzo ograniczają montaż - ja bym chyba poszukał okrągłych albo szarpnął się na HELLA LEDayFlexPrzemcio pisze:Tak to zrobiłem http://img839.imageshack.us/img839/4630/img0006wtb.jpg
Ale jak bezpieczeństwo? skoro w PL jest obowiązkowa jazda na światłach cały rok (przynajmniej na razie) a już jedne światła auto ma :>kicaj pisze:bezpieczenstwo...
W twoim przypadku tak może być bo nie macie obowiązku włączać świateł w DE, ale skoro masz już jedne światła fabryczne które chyba też mogą być używane jako światła dzienne... to po jakiego grzyba "przyklejać" do autka jakieś lampeczki które ni jak do niego nie pasują...
jest roznica pomiedzy jazda na swiatlach mijania czy do jazdy dziennej, osobiscie uwazam ze warto zainwestowac pare groszy i miec DL'e.tico0 pisze:Ale jak bezpieczeństwo? skoro w PL jest obowiązkowa jazda na światłach cały rok (przynajmniej na razie) a już jedne światła auto ma :>
no wlasnie ja mam chyba najlepsze porowanie bo widze auta bez swiatel, ze swiatlami i z DL'ami...tico0 pisze:W twoim przypadku tak może być bo nie macie obowiązku włączać świateł w DE, ale skoro masz już jedne światła fabryczne które chyba też mogą być używane jako światła dzienne... to po jakiego grzyba "przyklejać" do autka jakieś lampeczki które ni jak do niego nie pasują...
moga i ja tak uzywam ale wciaz szukam takie DLe ktore beda rownie ladne co praktyczne, i nie beda szpecic zafki...
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
święte słowa Dlatego ten patent z tymi Flexami od Helli byłby jak dla mnie super jak coś (możliwość obudowania przeciwmgły) lub wsadznia w listek kratki.kicaj pisze:rownie ladne co praktyczne, i nie beda szpecic zafki...
Jedno ale: cena jest chora i musiałbym chyba śmigać z 100tyś rocznie żeby się zwróciły
tico0 pisze:Szanowni koledzy i koleżanki śledzę ten temat od początku i nie potrafię pojąć jednego po co montujecie te światełka??? . Czy to moda? tylko proszę nie piszcie że jest to jaka kolwiek oszczędność… .
Myślę że większość wie po co i dlaczego więc nie będę rozbijał g..na na atomy. Wybaczcie za to rubaszne powiedzenie. Pewnie że kupił bym takie bardzie pasujące ,bo wystają, ale znajdźcie lepsze, nie drogie rozwiązanie na dziś. Są bardzo widoczne a automat wyręcz mnie od przełączania.