[B]Ramiona i pióra wycieraczek przód i tył - jakie ?
-
KOPERNIK
-
rhaaziel
Kopernik, bez urazy ale mylisz się jeśli chodzi o skubnięcie/przepłacenie.KOPERNIK pisze:rhaaziel, to nie źle Cię pociągli po kieszeni bo ja za te same pióra do wycieraczek przednich zapłaciłem 84zł.też GM i też w ASO.pozdrawiam
Patrząc na Twojego avatara widzę ZA, ona ma pióra 600+600 które faktycznie są w takich cenach o jakich piszesz.
Zakup płaskich, podkreślam płaskich (a nie konwencjonalnych) oryginalnych wycieraczek GM w rozmiarze 700+550 do ZB w cenie 165 to duży sukces - poszukaj dokładnie w sklepach internetowych i na allegro a zobaczysz różnice w cenach wycieraczek do ZA i ZB (za płaskie GM do ZB wołają 170 i więcej + przesyłka!)
Pozdrawiam
ps. jeśli jednak kupiłeś za 84 zł pióra GM do ZB to proszę o info kto sprzedaje tak tanio, z chęcią kupię drugi komplet!
-
KOPERNIK
-
Predator
Witam,
Kupiłem dzisiaj wycieraczki firmy Carpoint - kupowane osobno (pasażer 530 mm i kierowca 710mm - inne firmy maja 700mmm). Cena jedyne 37,50 PLN za sztukę. Próbowałem jedynie z płynem do spryskiwaczy i pierwsze wrażenie jest bardzo zadowalające. W czasie weekendu zrobię około 1300 km, to napiszę , czy niewiarygodnie niska cena idzie w parze z jakością. Gumki są nawet osłoniete plastikową pochewką pomimo, że są zapakowane jak każde inne. Carpoint to chińszczyzna, która produkuje ponoć również dla Valeo.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to wycieraczki te kupilem w Gdyni na Oksywiu na ul. Bosmańskiej w małym osiedlowym sklepiku motoryzacyjnym. Obsługa do tego stopnia miła, że montuje gratis, bo jest malutki na pierwszy rzut oka problem z adapterem. Ten pasujacy do ZB w miejscu gdzie wchodzi zatrzask ma mały wypustek (wygladający jak po formie odlewniczej). Można go bez problemu zdrapać nożykiem. Na opakowaniu jest napisane, że są przeznaczone również do ZB.
Pozdrawiam
Kupiłem dzisiaj wycieraczki firmy Carpoint - kupowane osobno (pasażer 530 mm i kierowca 710mm - inne firmy maja 700mmm). Cena jedyne 37,50 PLN za sztukę. Próbowałem jedynie z płynem do spryskiwaczy i pierwsze wrażenie jest bardzo zadowalające. W czasie weekendu zrobię około 1300 km, to napiszę , czy niewiarygodnie niska cena idzie w parze z jakością. Gumki są nawet osłoniete plastikową pochewką pomimo, że są zapakowane jak każde inne. Carpoint to chińszczyzna, która produkuje ponoć również dla Valeo.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to wycieraczki te kupilem w Gdyni na Oksywiu na ul. Bosmańskiej w małym osiedlowym sklepiku motoryzacyjnym. Obsługa do tego stopnia miła, że montuje gratis, bo jest malutki na pierwszy rzut oka problem z adapterem. Ten pasujacy do ZB w miejscu gdzie wchodzi zatrzask ma mały wypustek (wygladający jak po formie odlewniczej). Można go bez problemu zdrapać nożykiem. Na opakowaniu jest napisane, że są przeznaczone również do ZB.
Pozdrawiam
-
David
a nie 2 x 60cm? ja zakupiłem tanią chińszczyznę w mińsku mazowieckim za całe 25PLN/szt za 60cm, w maju i dopiero teraz siadła mi od strony pasażera więc jak kupię 2 taką samą to zapodam fotke co to jest ale działają superPredator pisze:pasażer 530 mm i kierowca 710mm - inne firmy maja 700mmm). Cena jedyne 37,50 PLN za sztukę
-
miałczyk76
Zapodaj jakieś foto tych wycieraczek.Akurat szykuje się wymiana
Ostatnio miałem Valeo Xtrim i powiem że do kitu
Wycierały rewelacyjnie ale przez 3 miesiące potem już z dnia na dzień coraz gorzej jak by kosztowały 30zł to warto .Odradzam z tanich firmę Trico tylna w ogóle nie pasowała (wykorzystałem tylko gumkę a reszta do śmietnika)
a przednie oddałem z powrotem bo bolec w otwór nie wchodził
po prostu szajs .
Są jeszcze takie też do Zafiry ale nie testowałem i nie ma gdzie spojrzeć
Może ktoś używał i może się wypowiedzieć
http://allegro.pl/wycieraczki-aero-opel ... 91951.html
Ja myślę o BOSCH jak myślicie długo posłużą ?
IC po rabacie do ZB na przód wychodzi OK
Bosch 125zł
SWF 165zł tych nie znam może ktoś się wypowie
Valeo 135zł ale tych nie wezmę
a przednie oddałem z powrotem bo bolec w otwór nie wchodził
Są jeszcze takie też do Zafiry ale nie testowałem i nie ma gdzie spojrzeć
http://allegro.pl/wycieraczki-aero-opel ... 91951.html
Ja myślę o BOSCH jak myślicie długo posłużą ?
IC po rabacie do ZB na przód wychodzi OK
Bosch 125zł
SWF 165zł tych nie znam może ktoś się wypowie
Valeo 135zł ale tych nie wezmę
-
Predator
Miałem SWF, polecali mi w Holandii i kupiłem. Okazały sie totalną porażką, dlatego teraz szukałem innych. Od momentu założenia zbierały jakby miały 10 lat!!! Obie.!!! Kilka osób je oglądało i stwierdzili, że guma jest za twarda... Ja osobiście odradzam.
Jutro przy dziennym świetle zrobię fotki wycieraczek i opakowania.
Jutro przy dziennym świetle zrobię fotki wycieraczek i opakowania.
-
pivovar
Akurat z kolegą odwiedziliśmy bardzo miły sklepik [LUBIN, koło PKP ]z wycieraczkami (do ZA, ZB i innych), gość sprzedaje również na alle... firmy TRICO, REFRESH, BOSCH i CHAMPION - ceny np TROCO ZB - 75 a ZA - 72
Koleś kupił do ZA i jest zadowolony, a do mojej ZB wziąłem na tył na razie - i też OK (na przód jeszcze nie muszę
) wycieraczki zapakowane oryginalnie w pudełko, pióro zabezpieczone - TRICO wyglądają OK, o BOSCHu i CHAMPIONie nie piszę, prędzej używałem w innych autach i było OK - piszę tylko o tym wynalazku. Gość mówił, że to dobre wycieraczki - zresztą można z nim śmiało pogadać - podaję przykładowo linki do ZB.
myślę, że to ciekawa alternatywa, ale jak wiadomo życie to zweryfikuje, a dokładnie po zimie będzie można stwierdzić czy rzeczywiście był to dobry interes
TRICO ZB
REFRESH ZB
BOSCH
Koleś kupił do ZA i jest zadowolony, a do mojej ZB wziąłem na tył na razie - i też OK (na przód jeszcze nie muszę
myślę, że to ciekawa alternatywa, ale jak wiadomo życie to zweryfikuje, a dokładnie po zimie będzie można stwierdzić czy rzeczywiście był to dobry interes
TRICO ZB
REFRESH ZB
BOSCH
-
otko
-
dejna
-
David
-
Anony Mous
-