silnik gaśnie jak jest duża ulewa
Moderator: Sebu$
-
boczex
silnik gaśnie jak jest duża ulewa
Witam kolegów,może ktoś spotkał się z problemem jaki dotkną moja zafirkę 2002r 2.0dti,mianowicie podczas dużego deszczu gasie silnik,nie można go uruchomić ,dopiero jak przeschnie i postoi kilka godzin można zupełnie normalnie odpalić.Prosze o poomoc !
//niema potrzeby pisania dużymi literami...
//niema potrzeby pisania dużymi literami...
Ostatnio zmieniony 08 lis 2010, 19:29 przez boczex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Szymon78
wilgoć na elektronice.. nie wiem gdzie ZA ma komputer ale należałoby tam szukać przyczyny.
Rozumiem ze dzieje sie to niezależnie czy przejedziesz przez kałuże czy porostu w wilgotny dzień auto stoi?!?
Należałoby sprawdzić na kompie czy jakiś modół nie wyrzuca błędów . powinien jeśli nie ma łaczności
Rozumiem ze dzieje sie to niezależnie czy przejedziesz przez kałuże czy porostu w wilgotny dzień auto stoi?!?
Należałoby sprawdzić na kompie czy jakiś modół nie wyrzuca błędów . powinien jeśli nie ma łaczności
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Ja miałem podobnie dwa razy ale jak wjechałem w kałużę,po podłączeniu pod komputer błędów było co niemiara,przeczyściłem wtyczki od komputera,czujnika wału korbowego i EGR,od ośmiu miesięcy nie mam (odpukać ) z tym problemu ,u znajomego w Vectrze naprzykład po deszczu robiło się zwarcie w gnieżdzie haka i silnik mu gasł,u niego był wtedy komunikat''błąd krytyczny układu zasilania ECU''..
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 11:29 przez Harry200, łącznie zmieniany 1 raz.
-
boczex
uSTERKA WYSTĘPUJE TYLKO I WYŁĄCZNIE JAK JEST DUŻA ALBO NAWET BARDZO DUŻA ULEWA, JESLI JEST MAŁY DESZCZYK LUB TYLKO MOKRE ULICE NIE MA TEGO PROBLEMU. PO ZAUWAZYŁEM TAKŻE, ŻE PO NOCY GDY RANO ODPALAM PRZEZ JAKIŚ CZAS PALI SIĘ KONTROLKA SILNIKA NA DESCE-ALE PO CZASIE SAMA GASNIE-CZY MOŻE ONA SYGNALIZOWAC SPALONA KTÓRĄŚ ZE SWIEC ŻAROWYCH BO CORAZ CIĘŻEJ PALI RANO,GDZIE ZNAJDUJE SIĘ KOMPUTER W NIEJ ?
Kolego - na forum nie piszemy z włączonym CapsLock - tym razem tylko upomnienie
Kolego - na forum nie piszemy z włączonym CapsLock - tym razem tylko upomnienie
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 14:57 przez boczex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sQcha