Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hej patent gaz/hamulec/ kluczyk to dobry patent, ja miałem błąd i mi w ten sposób wykazał ale trzeba ten błąd naprawić i skasować komputerowo bo komputer może ale nie musi zacznie głupieć i zamiast jednego błędu pojawi się kilka. I wtedy który jest właściwy? Po skasowaniu błędu komputerowo już nic się nie pojawiło( mam na myśli nr błędu )
Witam!Chciałabym w temacie tych błędów jeszcze .....Tzn.chodzi o to,że dziwna sprawa,ponieważ kiedy wyskoczyła mi ta słynna już na tym forum kontrolka autko z kluczykiem i odczytałam metodą gaz+hamulec błąd ,wyświetlił się i ok ,ale teraz jakby się uwzięło i nie działa tzn. nic się nie wyświetla i nie wiem czy rzeczywiście błędów nie ma, co graniczyłoby z cudem normalnie albo właśnie nie wiem o co chodzi...jakieś podpowiedzi???
dzisiaj sprawdziłem opisaną metodą zczytywania kodów błędów i mi wyskoczyło coś takiego: 00304, czyli zgodnie z wykazem błędów jest to wypadanie zapłonów. Jeśli się nie pomyliłem to co koledzy sugerują, olać to czy się zająć tym Dodam że na słuch żadnych nieprawidłowości nie stwierdziłem w pracy silnika.
Nic nie świeci, z ciekawości wypróbowałem dzisiaj tą kombinację z hamulcem i gazem w podłodze i wyszło to co napisałem w poprzednim poście. Silnik diesel więc zapłon samoczynny, przed następną jazdą spróbuję jeszcze raz wykonać ową kombinację i zobaczę co wyjdzie
Marki pisze:Przecież jak piszesz byłaś na czyszczeniu przepustnicy i EGR-a.Usterki usunięte,błędy wykasowane i pozostaje tylko przyjemność z jazdy .
No dobra dobra, jakbyś miał taką schizę jak ja, na punkcie kontrolki autko z kluczykiem ,to też byś się martwił,poza tym tylko dlatego się pytam,bo jak odebrałam ją po tym czyszczeniu to mi się na chwilę pojawiła i zniknęła ,więc się wystraszyłam,że to znowu jakiś problem.....no ale wygląda na to,że da mi może trochę odsapnąć.......Pozdrawiam!!!
Brak błędów u Ciebie świadczy tylko o poprawnym wykonaniu naprawy(czyszczeniu),zaoszczędzeniu kilku dobrych "pln-ów" i nie nabiciu kasy ASO.Pozdrawiam.