Niegasnąca kontrolka od pasów
-
kwazaar
W serwisie usłyszałem, że wszystkie ZB mają funkcję kontroli niezapiętych pasów. Posiedziałem trochę z OP-comem i faktycznie OP-COM znajduje taką funkcję (w panelu odpowiedzialnym za poduszki) włączyłem ją, jednak nie dało to żadnego rezultatu - dalej kontolka się nie świeci...
A nie wiecie może, który z bezpieczników jest odpowiedzialny za palenie/nie palenie tej kontrolki? Może ktoś z Was ma schemacik puszki z bezpiecznikami wraz z opisem który do czego służy?
A nie wiecie może, który z bezpieczników jest odpowiedzialny za palenie/nie palenie tej kontrolki? Może ktoś z Was ma schemacik puszki z bezpiecznikami wraz z opisem który do czego służy?
-
Mihó
-
kwazaar
-
daniel120zafira
-
miałczyk76
-
kubik_CDTi
-
tico0
Widzę że dyskusja toczyła się dawno ale jeśli koledzy nie odpalili kontrolki od pasów lub chcą ją wyłączyć to postępujemy tak samo jak przy: ZB Wyłączanie brzęczka niezapiętych pasów (procedura opisana na forum) tylko powyżej jest zakładka z wyborem trzech stanów dla tej lamki: nieokreślona lub nie przypisana już nie pamiętam dokładnie (czyli lampka nie świeci) i kierowca i kierowca&pasażer.....(chyba nie trzeba opisywać) wybieramy interesującą nas opcję dajemy kodowanie SBR i cieszymy się efektem
. Jeśli zrobimy kodowanie i nie ma żądanego efektu należy pobrać inną wersję op-coma
......
-
andwi
-
Mihó
-
tico0
U mnie też, zresztą pewnie jak u wszystkich........ jak już raz pisałem:Mihó pisze:U mnie sterownik airbag jest zablokowany
Kod: Zaznacz cały
Jeśli zrobimy kodowanie i nie ma żądanego efektu należy pobrać inną wersję op-coma ......-
Mihó
Dalej nie działa. Próbowałem różnymi wersjami, ostatecznie jeszcze sprawdziłem kodowanie w zegarach - tam kliknąłem na "obecność czujnika pasów/zajęcia fotela". W efekcie po włączeniu stacyjki mignie kontrolka od pasów. Myślę, czy wszystko jest ok - chodzi mi o sam czujnik zapięcia pasów - czy Wy, którzy macie aktywną kontrolkę macie 2 przewody do fotela (napinacz + poduszka), czy więcej ?
-
andwi
U mnie dokładnie ten sam efekt i też nie chce działaćMihó pisze:Dalej nie działa. Próbowałem różnymi wersjami, ostatecznie jeszcze sprawdziłem kodowanie w zegarach - tam kliknąłem na "obecność czujnika pasów/zajęcia fotela". W efekcie po włączeniu stacyjki mignie kontrolka od pasów. Myślę, czy wszystko jest ok - chodzi mi o sam czujnik zapięcia pasów - czy Wy, którzy macie aktywną kontrolkę macie 2 przewody do fotela (napinacz + poduszka), czy więcej ?