Skoro nie ma innego sposobu to trudno
Centralny zamek a otwieranie kluczykiem
-
Anony Mous
-
Lorry
-
kwazaar
Lorry chyba nie każda ZB...Lorry pisze:Ale przecież w ZB jest ryglowanie całego auta od środka i to w każdej wersji
Ja nie mam ryglowania - albo nie umiem go włączyć
Jak miałem ZA to naciśnięcie pilota po raz drugi ryglowało drzwi - w mojej ZB to nie działa... Może można to jakoś aktywować op-comem? Ktoś wie gdzie znaleźć taką funkcję?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Już się nie mylę - wiem na pewno - sprawdziłem organoleptycznie w swojej ZA, tylko pierwsza część mojej wypowiedzi była prawdziwa dotycząca zamykania wszystkich drzwi przyciskiem w drzwiach kierowcy, natomiast od środka można otworzyć drzwi: prawe przednie i tylne oraz lewe tylne indywidualnie przez wyciągnięcie tego "cycka", wyciągnięcie przycisku w drzwiach kierowcy powoduje otwarcie CZ we wszystkich drzwiach.
Stąd wniosek - aby uniemożliwić "niesfornym" pasażerom otwarcie tylnych lewych i prawych drzwi konieczne jest użycie tej mechanicznej blokady (taki czerwony nacięty plastik pod zamkiem) przez jej przekręcenie przed wejściem do samochodu
Stąd wniosek - aby uniemożliwić "niesfornym" pasażerom otwarcie tylnych lewych i prawych drzwi konieczne jest użycie tej mechanicznej blokady (taki czerwony nacięty plastik pod zamkiem) przez jej przekręcenie przed wejściem do samochodu
-
Lorry
kwazaar, a masz zamek z ryglem i seryjny alarm
Bo u mnie obie rzeczy są i to działa.
Pierwsze przyciśniecie zamyka drzwi ale po wybiciu szyby można je otworzyć od środka. Potem powinno być drugie cichsze pykniecie i właśnie rygiel
Powinna mieć, a jak nie to chyba tylko pytanie w ASO pozostaje
Ale od środka możesz no nie? (ten przycisk na prawo zaraz obok awaryjnych)
Pierwsze przyciśniecie zamyka drzwi ale po wybiciu szyby można je otworzyć od środka. Potem powinno być drugie cichsze pykniecie i właśnie rygiel
Ale od środka możesz no nie? (ten przycisk na prawo zaraz obok awaryjnych)
-
kwazaar
Nie ma alarmu ale to chyba nie ma znaczenia.
Przynajmniej w ZA nie miało znaczenia bo w niej również nie miałem alarmu a ryglowanie działało w taki sam sposób jaki opisałeś czyli po drugim naciśnięciu przycisku z pilota.
Od środka - guzikiem na konsoli też się nie ryglują niestety - chyba mam jakąś okrojoną wersję
- bez rygli, korbki z tyłu - dobrze, że chociaż motor jest taki jak być powinien 
Przynajmniej w ZA nie miało znaczenia bo w niej również nie miałem alarmu a ryglowanie działało w taki sam sposób jaki opisałeś czyli po drugim naciśnięciu przycisku z pilota.
Od środka - guzikiem na konsoli też się nie ryglują niestety - chyba mam jakąś okrojoną wersję
-
Raf
-
Lorry
-
Raf
-
Arturro
Mam takie pytanie, czy to normalne działanie ... załóżmy że padły baterie w kluczyku.
Otwieram drzwi kluczykiem od strony kierowcy zamek się otwiera tylko drzwi kierowcy, ale w momencie otwarcia drzwi otwierają się pozostałe.
Ok nie było by nic złego ale gdy zamykam drzwi kluczykiem to zamykają się tylko kierowcy a pozostałe już nie.
Czy to jest normalne? Bo w tym przypadku przy nie działającym pilocie nie byłbym wstanie zamknąć auta.
Otwieram drzwi kluczykiem od strony kierowcy zamek się otwiera tylko drzwi kierowcy, ale w momencie otwarcia drzwi otwierają się pozostałe.
Ok nie było by nic złego ale gdy zamykam drzwi kluczykiem to zamykają się tylko kierowcy a pozostałe już nie.
Czy to jest normalne? Bo w tym przypadku przy nie działającym pilocie nie byłbym wstanie zamknąć auta.
-
Skasowany użytkownik 10013
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
temat pokrewny: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0Arturro pisze:Mam takie pytanie, czy to normalne działanie ... załóżmy że padły baterie w kluczyku.