buczenie
-
Anony Mous
-
Szymon78
-
Anony Mous
-
Szymon78
-
DD
To wyłączają się wszystkie systemy: nawigacja, obwody elektryczne, itp. Nie mam w tej chwili samochodu pod reką, ale o ile pamiętam po wyjęciu kluczyka do momentu tego buczenia (wyłaczenia czuwania systemów) można np. opuscić elektrycznie szyby, a po buczeniu już nie.kaliope pisze:może to było ciut wcześniej
-
Anony Mous
U mnie ten dżwięk pojawia się ok.30-40 sek. po zgaszeniu silnika, zazwyczaj w tym czasie sie wysiada - ale ostatnio zostałem w aucie i się zdziwiłem - odgłosy są zbliżone do tych przy przekręceniu kluczyka w stacyjce, przed uruchomieniem rozrusznika. Dominuje szum z odtwarzacza CD (tak jakby szukał płyty) + odgłosy "wstawania" układów elektronicznych, tak jakby komp się przeładowywał.
-
adikub22
-
spiotrowski
Też to mam tak około 5 minut po zgaszeniu silnika. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale z kiedyś czytałem artykuł o kliencie któremu w nowym aucie notorycznie rozładowywał się Akumulator. Powodem była nieoryginalna płyta CD która powodowała cały czas pracę CD/Radia (kto by wtedy pomyślał że do auta wartego 150-200 tys gość będzie wkładał piracką płytę) i tak właśnie rozładowywał się akumulator. Myślę żeby uniknąć podobnych sytuacji producenci aut stosują jakieś czasowe wyłączniki które po wyłączeniu pozostają przez jakiś czas w gotowości a potem wyłączają się całkowicie.
-
macias1984
Witam,
zauważyłęm problem: po włączeniu zapłonu słychać cichy szum w kabinie po stronie kierowcy, szum ustaje po wcisnięciu hamulca a po odpuszczeniu znów wraca, po odpaleniu silnika i podczas jazdy również jest taki sam objaw, nawiew kabiny wyłączony, pomijam również szum pompy podającej paliwo po włączeniu zapłonu, oraz brak szumów w silniku, słychać tylko w kabinie, co to może być ? spotkaliście się z takim przypadkiem ? pompa hamulcowa waku tak szumi ? czy u Was też tak jest, przysłuchajcie się przy włączonym zapłonie ?
P.S. na forum nie widziałem podobnego przypadku, czy pod właściwy temat podpiąłem problem, kolega cinas11 w linku coś wspomniał, taki sam objaw tylko również przy filtrze powietrza coś szumiało : http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... m&start=60
zauważyłęm problem: po włączeniu zapłonu słychać cichy szum w kabinie po stronie kierowcy, szum ustaje po wcisnięciu hamulca a po odpuszczeniu znów wraca, po odpaleniu silnika i podczas jazdy również jest taki sam objaw, nawiew kabiny wyłączony, pomijam również szum pompy podającej paliwo po włączeniu zapłonu, oraz brak szumów w silniku, słychać tylko w kabinie, co to może być ? spotkaliście się z takim przypadkiem ? pompa hamulcowa waku tak szumi ? czy u Was też tak jest, przysłuchajcie się przy włączonym zapłonie ?
P.S. na forum nie widziałem podobnego przypadku, czy pod właściwy temat podpiąłem problem, kolega cinas11 w linku coś wspomniał, taki sam objaw tylko również przy filtrze powietrza coś szumiało : http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... m&start=60