Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam mam problem z plynem chlodzacym w zafirce 2.0DTI po pewnym czasie uzytkowiania zobaczylem ze brakuje w zbiorniku troche płynu, myslalem ze wyparowalem i dolalem do max ale po pewnym czasie znowu brakuje.Jaka moze bys przyczyna ze ucieka ten plyn
troszke temat zmieniłem /Dejna
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2009, 21:51 przez komura85, łącznie zmieniany 1 raz.
a kolego sprawdzałeś czy nie ma wycieku gdzieś??? zostaw na noc na polbruku albo podłóż coś jakąś papierową tekture i sprawdz po nocy czy coś wykapało gdzieś , jeżeli nie to wtedy zacznie sie dopiero problemik(przykre doświadczenie z omegą B płyn dostał sie do oleju krótko po tym silniczek klękł) ale to byłe w benzyniaku nie wiem jak zachowują sie diele oploskie .... oczywiście nie strasząc cie...ale pewnie koledzy fachowcy od silników pewnie ci zaradzą .. powodzenia
Dzis pojechalem na kanal zobaczyc samochod od spodu i z lewej i prawej strony sa takie jak by zawory lub cos takiego i jeden z nich jest mokry. Mysle ze z tad leci plyn .Czy jest to mozliwe??
witam ! jestem uzytkownikiem zafiry A od roku i w czasie tego roku 2 razy dolewalem po 1.5 litra plynu czy to mozliwe zeby az tyle wyparowalo wycieku nie ma podkladalem na noc papier karton i suchutki wydaje mi sie ze jak by sie przedostawal do silnika to juz by bylo po sielniku prosze o wasze opinie i rady z gory dzieki
Ale najpierw sprawdź korek ciśnieniowy.U mnie parowały szyby,uciekał płyn z lornetki nagrzewnicy i po naprawie korka wycieki się skończyły,a i parowanie po klimie się skończyło .
Bo trzeba leczyc przyczyny,a nie skutki.
grzol jezeli tam gdzie nr VIN jest sucho to nie moga byc oringi. Ale dobrze ze wstawiles do tematu link moze komus sie przyda.. czego nikomu nie zycze... bo nie fajnie to wyglada....