[B] - Mihó - 1.9 CDTI Elegance, 150 KM, 2006, chip

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Mihó

[B] - Mihó - 1.9 CDTI Elegance, 150 KM, 2006, chip

#1 Post autor: Mihó »

Czas przedstawić naszą Zafirę. Jest w użytkowaniu mojego taty - od samego początku, gdy była kupiona w salonie. Silnik 150KM, po chipie na 175KM.
Wersja Elegance z cechami SPORTa.

Wyposażona jest w: Klimatyzacja z chłodzonym schowkiem, 6 poduszek powietrznych, ESP, biksenony AFL, oryginalny hak, 4 szyby elektryczne, radio CD 50 PHONE, tempomat, sportowe zawieszenie, tryb SPORT, reflektory przeciwmgłowe

Samochód BARDZO udany. Ma w tej chwili 238 tys km, a doliczyliśmy się niewielu awarii (zawór klap wirowych i okablowanie przy e-gas, wymiana opon - wszystko jeszcze na gwarancji, później - alternator, sprężarka klimy, EGR).

Po upływie gwarancji tuningowaliśmy silnik w GEKO CARS. Teraz do dyspozycji jest 175KM i 375Nm.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 10:10 przez Mihó, łącznie zmieniany 2 razy.

sQcha

#2 Post autor: sQcha »

Fajna Zośka, właściwy kolor ;) no i ta moc :D
Zadowolenia z jazdy no i mln km życzę.

P.S. Mam prośbę, zmień temat według wytycznych z TEGO tematu i daj zdjęcia jedno pod drugim, bo się twój post w przeglądarce rozjeżdża.

stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: stapaw »

Witam.No ładna ta Zosia.Ciekawi mnie tylko to,że pokazujesz ją w tym dziale,a parę minut później w dziale giełda (jako sprzedam) hmmm.. :mysli:

Mihó

#4 Post autor: Mihó »

Bo wreszcie zrobiłem jakieś foty ;) Przecież na forum jestem od dawna, trochę już nawet ludziom za skórę zaszedłem ;)

Jeszcze jakieś foto:
ObrazekObrazek

tico0

#5 Post autor: tico0 »

No proszę jak fajnie i zośka może robić za ślubną karocę nie tylko bmw i mercedes ;) .
Czyli nie trzeba się bać autek z przebiegiem ponad 200tyś ;) i przy zakupie szukać tylko igiełek z przebiegiem 100tyś.... :mrgreen:. Dalszego zadowolenia z autka na kolejne uciekające kilometry :D .

ps jak się składa ten fotel pasażera bo ja coś nie umiem :( .

Felgi są fajniutkie :D ale to drewno w środku jak dla mnie to maskara...... ;)

Mihó

#6 Post autor: Mihó »

No z tym ślubem... W domu to oczywiście oprotestowałem, bo autobusem do ślubu się nie jeździ ;)

Fotel pasażera - podnosisz do góry ten grzybek (przesuwasz go jakby wzdłuż oparcia) i kładziesz

Drewno to plastikowy "ORZECH WŁOSKI TYGRYS". Tak samo, jak plastikowe aluminium w innych markach, tak samo plastikowe drewno jest złym pomysłem

kicaj

#7 Post autor: kicaj »

tico0 pisze:ps jak się składa ten fotel pasażera bo ja coś nie umiem :( .
to byla opcja... nie kazdy sie sklada ;(

Mihó

#8 Post autor: Mihó »

Musi być taki suwak z boku:
Obrazek

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#9 Post autor: Lorry »

Bardzo ładna, a felgi cudne miodne i choruje na takie... Moja wg VIN miała takie same :cry:

Też Elegance, krajowa i z AFLami. Nawet opcje na konsoli środkowej masz takie same :lol:

Moc seryjnie też tylko inne paliwo.

Mam pytanie a propos felg: Da radę jeździć na tym profilu po PL drogach i wpełzywać na krawężniki (prędkość 1, 2 km/h) :?:

Kierownica obszywana na nowo czy oryginalna, bo jak na przelot trzyma się super :shock:

tico0

#10 Post autor: tico0 »

Mihó pisze:Musi być taki suwak z boku:
I czar prysł...... :( brak....

Mihó

#11 Post autor: Mihó »

Lorry, w sprawie felg odpisałem na pw.
Kierownica - obszyta ponownie. Stan prezed obszyciem pokazałem na końcu drugiej strony tego tematu:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#40102

Szymon78

#12 Post autor: Szymon78 »

Miho... a gdzie ją obszywałeś - w Poznaniu? i ile to kosztowało?.. u mnie szczerze to tak źle nie wygląda ale ślad zużycia widać...

od dołu jak sie patrzy to tak jakby od temperatury (mocny chwyt :D ) aż spłynęła ta skóra (sa takie zgarbienia, fałdy) i tam gdzie sie trzyma rękoma jest sporo wyślizgana.

Mihó

#13 Post autor: Mihó »

Poznań, ok. 120zł. 661 171 246. Powołaj się na mnie, obszywałem ją latem.

Szymon78

#14 Post autor: Szymon78 »

thx.. rozumiem ze zaniosłeś zdemontowaną kierę?!?

przy okazji zapytam czy zrobili by pseudoskórę.. mam pękniecie na oczku fotela.. ;)

Mihó

#15 Post autor: Mihó »

Tak. Robią 1...2 dni. Ale na podmiankę możesz sobie założyć z Astry G.

Pseudoskórę i skórę też robią

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”