[B] - Mihó - 1.9 CDTI Elegance, 150 KM, 2006, chip
[B] - Mihó - 1.9 CDTI Elegance, 150 KM, 2006, chip
Czas przedstawić naszą Zafirę. Jest w użytkowaniu mojego taty - od samego początku, gdy była kupiona w salonie. Silnik 150KM, po chipie na 175KM.
Wersja Elegance z cechami SPORTa.
Wyposażona jest w: Klimatyzacja z chłodzonym schowkiem, 6 poduszek powietrznych, ESP, biksenony AFL, oryginalny hak, 4 szyby elektryczne, radio CD 50 PHONE, tempomat, sportowe zawieszenie, tryb SPORT, reflektory przeciwmgłowe
Samochód BARDZO udany. Ma w tej chwili 238 tys km, a doliczyliśmy się niewielu awarii (zawór klap wirowych i okablowanie przy e-gas, wymiana opon - wszystko jeszcze na gwarancji, później - alternator, sprężarka klimy, EGR).
Po upływie gwarancji tuningowaliśmy silnik w GEKO CARS. Teraz do dyspozycji jest 175KM i 375Nm.
Wersja Elegance z cechami SPORTa.
Wyposażona jest w: Klimatyzacja z chłodzonym schowkiem, 6 poduszek powietrznych, ESP, biksenony AFL, oryginalny hak, 4 szyby elektryczne, radio CD 50 PHONE, tempomat, sportowe zawieszenie, tryb SPORT, reflektory przeciwmgłowe
Samochód BARDZO udany. Ma w tej chwili 238 tys km, a doliczyliśmy się niewielu awarii (zawór klap wirowych i okablowanie przy e-gas, wymiana opon - wszystko jeszcze na gwarancji, później - alternator, sprężarka klimy, EGR).
Po upływie gwarancji tuningowaliśmy silnik w GEKO CARS. Teraz do dyspozycji jest 175KM i 375Nm.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 10:10 przez Mihó, łącznie zmieniany 2 razy.
No proszę jak fajnie i zośka może robić za ślubną karocę nie tylko bmw i mercedes .
Czyli nie trzeba się bać autek z przebiegiem ponad 200tyś i przy zakupie szukać tylko igiełek z przebiegiem 100tyś.... . Dalszego zadowolenia z autka na kolejne uciekające kilometry .
ps jak się składa ten fotel pasażera bo ja coś nie umiem .
Felgi są fajniutkie ale to drewno w środku jak dla mnie to maskara......
Czyli nie trzeba się bać autek z przebiegiem ponad 200tyś i przy zakupie szukać tylko igiełek z przebiegiem 100tyś.... . Dalszego zadowolenia z autka na kolejne uciekające kilometry .
ps jak się składa ten fotel pasażera bo ja coś nie umiem .
Felgi są fajniutkie ale to drewno w środku jak dla mnie to maskara......
No z tym ślubem... W domu to oczywiście oprotestowałem, bo autobusem do ślubu się nie jeździ
Fotel pasażera - podnosisz do góry ten grzybek (przesuwasz go jakby wzdłuż oparcia) i kładziesz
Drewno to plastikowy "ORZECH WŁOSKI TYGRYS". Tak samo, jak plastikowe aluminium w innych markach, tak samo plastikowe drewno jest złym pomysłem
Fotel pasażera - podnosisz do góry ten grzybek (przesuwasz go jakby wzdłuż oparcia) i kładziesz
Drewno to plastikowy "ORZECH WŁOSKI TYGRYS". Tak samo, jak plastikowe aluminium w innych markach, tak samo plastikowe drewno jest złym pomysłem
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Bardzo ładna, a felgi cudne miodne i choruje na takie... Moja wg VIN miała takie same
Też Elegance, krajowa i z AFLami. Nawet opcje na konsoli środkowej masz takie same
Moc seryjnie też tylko inne paliwo.
Mam pytanie a propos felg: Da radę jeździć na tym profilu po PL drogach i wpełzywać na krawężniki (prędkość 1, 2 km/h)
Kierownica obszywana na nowo czy oryginalna, bo jak na przelot trzyma się super
Też Elegance, krajowa i z AFLami. Nawet opcje na konsoli środkowej masz takie same
Moc seryjnie też tylko inne paliwo.
Mam pytanie a propos felg: Da radę jeździć na tym profilu po PL drogach i wpełzywać na krawężniki (prędkość 1, 2 km/h)
Kierownica obszywana na nowo czy oryginalna, bo jak na przelot trzyma się super
Lorry, w sprawie felg odpisałem na pw.
Kierownica - obszyta ponownie. Stan prezed obszyciem pokazałem na końcu drugiej strony tego tematu:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#40102
Kierownica - obszyta ponownie. Stan prezed obszyciem pokazałem na końcu drugiej strony tego tematu:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#40102
Miho... a gdzie ją obszywałeś - w Poznaniu? i ile to kosztowało?.. u mnie szczerze to tak źle nie wygląda ale ślad zużycia widać...
od dołu jak sie patrzy to tak jakby od temperatury (mocny chwyt ) aż spłynęła ta skóra (sa takie zgarbienia, fałdy) i tam gdzie sie trzyma rękoma jest sporo wyślizgana.
od dołu jak sie patrzy to tak jakby od temperatury (mocny chwyt ) aż spłynęła ta skóra (sa takie zgarbienia, fałdy) i tam gdzie sie trzyma rękoma jest sporo wyślizgana.