ojć, napinacze wystrzelone (dzwonik był?)
[A] Montaż CB Radia w ZAFIRA A
-
BajBus
-
rafknaf
-
Lorry
-
rafknaf
-
dejna
-
rafknaf
-
BajBus
-
dejna
-
bondzo001
rafknaf zasłoniłes radyjkiem kratki nawiewu dla pasażerów,wiec wychodzę z założenia ze jeżdzisz sam, albo każesz sie pocić z tylu pasażerom?
A co do mieszania miedzy nogami pasażerowi w moim aucie to mam dwie wersje
1 jeżeli jedzie zona to mi to pasi
2 nie kręce przy radyjku jak inni na okragło.raz dostrojone na początku trasy, nie rozregulowuje się,bynajmniej u mnie
A co do mieszania miedzy nogami pasażerowi w moim aucie to mam dwie wersje
1 jeżeli jedzie zona to mi to pasi
2 nie kręce przy radyjku jak inni na okragło.raz dostrojone na początku trasy, nie rozregulowuje się,bynajmniej u mnie
-
BajBus
-
rafknaf
To tylko tak wygląda. W rzeczywistości kratki są odsłonięte (zdjęcie z telefonu):rafknaf zasłoniłes radyjkiem kratki nawiewu dla pasażerów,wiec wychodzę z założenia ze jeżdzisz sam, albo każesz sie pocić z tylu pasażerom?
Sterowanie radiem też nie nastręcza problemów - mam już je tyle lat, że nie musze patrzyć żeby wiedzieć co gdzie jest
-
rzadki
a jak z głośnością? dobrze słyszysz komunikaty z CB? a może masz głośnik zewnętrzny?
skorzystam również z okazji i zapytam: na moim CB mam dość dobry odbiór (choć radyjko nie najdroższe + antena President florida - krótka) za to już nie raz się spotkałem że jak ja coś nadawałem, to ludzie mi mówili że "piszczę", bądź "trzeszczę". antenę i radyjko kupowałem osobno. nie było to zestrojone ze sobą, czy moje zakłócenia mogą w dużej mierze wynikać z faktu nie zestrojenia sprzętu, czy jest to raczej pomijalny fakt?
a po drugie, na ile jest poprawa w pracy radia CB kiedy podłączone jest do zapalniczki a nie bezpośrednio do akumulatora?
i po trzecie, czy przy montażu do akumulatora puścić to bezpośrednio, czy pomiędzy bezpiecznik dawać? sorry za może zbyt proste pytania, po prostu się nie znam
skorzystam również z okazji i zapytam: na moim CB mam dość dobry odbiór (choć radyjko nie najdroższe + antena President florida - krótka) za to już nie raz się spotkałem że jak ja coś nadawałem, to ludzie mi mówili że "piszczę", bądź "trzeszczę". antenę i radyjko kupowałem osobno. nie było to zestrojone ze sobą, czy moje zakłócenia mogą w dużej mierze wynikać z faktu nie zestrojenia sprzętu, czy jest to raczej pomijalny fakt?
a po drugie, na ile jest poprawa w pracy radia CB kiedy podłączone jest do zapalniczki a nie bezpośrednio do akumulatora?
i po trzecie, czy przy montażu do akumulatora puścić to bezpośrednio, czy pomiędzy bezpiecznik dawać? sorry za może zbyt proste pytania, po prostu się nie znam
-
rafknaf
Nie mam głośnika zewnętrznego, ale z odsłuchem problemu nie ma. Może jest troszkę głośniej niż normalnie, ale bardzo głośno nie musi być.rzadki pisze:a jak z głośnością? dobrze słyszysz komunikaty z CB? a może masz głośnik zewnętrzny?
Co do pozostałych pytań to niestety nie pomogę. Potrafię dostroić antenę ale to wszystko. Ja zawsze miałem podłączone CB do gniazda zapalniczki i problemów nie było. Inaczej jest jak podłączam mojego YAESU - wtedy tylko i wyłącznie bezpośrednio pod akumulator (przy nadawaniu około 8 A)
-
BajBus