rok temu też szukałem opon i tak samo myślałem, no i .... nie zawiodłem się będziesz zadowolonyrejzer pisze:zimą jeżdżę 80% miasto, 20% trasy, więc wziąłem opony, które przede wszystkim dobrze sprawują się na mokrej nawierzchni. życie zweryfikuje, czy dobrze zrobiłem
[B]Jakie zimówki wybrać
z mojego doświadczenia: nie jest to typowa śnieżna opona. może inaczej - na rynku są opony z tzw bieżnikiem skandynawskim - one są najlepsze na śnieg, Uniroyal ma rzeźbę bieżnika nakierowaną bardziej na błoto pośniegowe. mimo to w warunkach śnieżnych radzi sobie naprawdę dobrze. w zimę jeżdżę na rybki nad jezioro i często bywa że to ja pierwszy przecieram szlaki. jeszcze nie było tak abym nie wrócił sama guma jest miękka - lamele dość nieźle pokrywają klocki, łatwo się wyginają. a sama opona ma spore przerwy między klockami, dzięki czemu dobrze się wgryza śnieg a zarazem bardzo łatwo się czyści ze śniegu. ja już wielokrotnie pisałem na Forum o nich i nadal je polecam. szczególnie że w rozmiarze jaki kupowałem 195/65/15 były w naprawdę okazyjnych cenach. ich niewątpliwą zaletą jest bardzo dobre odprowadzanie wody i błota pośniegowego, auto prowadzi się pewnie i przewidywalnie. wiadomo - zima to nie czas szaleństwa na drogach publicznych, a bezpiecznej jazdy - wg mnie te opony zapewniają taką bezpieczną jazdę
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy opony z końca 2008 r można brać bez obaw ?
Gwarancje dostaje i zapewnienia sprzedawcy ze opony do 3 lat można przechowywać i nie tracą swoich właściwości.
Pytam bo na oponce mam rabat 90 zł w porównaniu z najniższa cena tych opon.
Oczywiście bezpieczeństw da mnie ważniejsze jest niż ten rabat i dlatego pytam.
Dzięki
pozdr.
Czy opony z końca 2008 r można brać bez obaw ?
Gwarancje dostaje i zapewnienia sprzedawcy ze opony do 3 lat można przechowywać i nie tracą swoich właściwości.
Pytam bo na oponce mam rabat 90 zł w porównaniu z najniższa cena tych opon.
Oczywiście bezpieczeństw da mnie ważniejsze jest niż ten rabat i dlatego pytam.
Dzięki
pozdr.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A jak sprawują się na śniegu i błocie pośniegowym , bo jest to mój drugi typ oprócz Nokianów WRG2tico0 pisze:Rewelacja mam takie na przedniej osi z 2009 roku cichutkie dobrze się prowadzi.Bodek_K pisze:Pirelli SottoZero 2 205/55R16 91 H
Jakieś opinie
[ Dodano: Czw Lis 25, 2010 22:49 ]
Gdzie zamawiałeśMetroid pisze:Ech i uff
Zamówione Goodyear UltraGrip 7+ w cenie 330 szt.
Zrezygnowałem z dwuletnich Continentali, wole z 2010 r
pozdr.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Mam taką nadzieję. Długo szukałem czegoś z dobrymi opiniami i ceną. Jak na razie mogę powiedzieć, że są ciche na asfalcie (nie słyszę żadnej różnicy w porównaniu do letnich) i na zimnym asfalcie nie wariują w żaden zauważalny sposób.KOPERNIK pisze:i kolego bardzo dobrze wybrałeśdzarko pisze:czyli Kelly Winter
to są oponki robione na rynek amerykański i tam bardzo je sobie chwalą i ty też będziesz zadowolony
Błękitna Zocha z Białołęki