Spryskiwacze reflektorów
Moderator: Sebu$
Jutro mam zamiar podjechać, spytać się o spryski do Insigni, dolną osłonę silnika i ten zbiornik Szczególnie że mam jakieś pół kilometra.
EDIT:
Dzwoniłem do ASO, Pan powiedział że to bzdura że był zbiornik 4,5l, jest tylko zbiornik 2l, ten ze spryskiwanymi reflektorami ma dodatkową pompę. Kosztuje 90zł.
EDIT:
Dzwoniłem do ASO, Pan powiedział że to bzdura że był zbiornik 4,5l, jest tylko zbiornik 2l, ten ze spryskiwanymi reflektorami ma dodatkową pompę. Kosztuje 90zł.
własnie też mi się wydawało że widziałem wiele informacji na opel24 że są te 4,5 litrowe. nawet ktoś mi mówił o wymianie. ja bez spryskiwaczy reflektorów szybko opróżniam zbiornik z płynu. a co dopiero jak i one działają. zresztą na forum są użytkownicy co mają spryski reflektorów, ile wam wchodzi płynu od momentu wyświetlenia na kompie CHECK o sprawdzeniu poziomu płynu?
Gosc z ASO gada bzddury straszne. Nie dosc, ze w instrukcji pisza to jeszcze wczoraj napelnialem do pelna i zmiescil sie niemal caly baniaczek 5l.
Jak gosc bedzie uparty to zadzwon gdziekolwiek indziej i popros o numer czesci GM,
po tym numerze bedziesz mogl to kupic w dowolnym ASO i to bez marudzenia.
Jak gosc bedzie uparty to zadzwon gdziekolwiek indziej i popros o numer czesci GM,
po tym numerze bedziesz mogl to kupic w dowolnym ASO i to bez marudzenia.
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Auto: Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam. W mojej ZA mam spryskiwacze reflektorów, które uruchamiają się razem ze spryskiwaczami przedniej szyby, gdy są włączone światła mijania. I to jest jasne, tyle że, jeżdżąc po mieście nie potrzebuję za każdym razem, kiedy chcę spłukać szyby, spłukiwać reflektory. Można sobie poradzić wyłączając światła no ale wiadomo, że tak na dłuższą metę się nie da. Czy ktoś z kolegów sobie z tym poradził w inny sposób, a może u mnie coś padło? Pewne pomysły chodzą mi po głowie, ale chętnie usłyszę co wy macie do powiedzenia. Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Auto: Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ktoś mi kiedyś mówił, że u niego spryskiwacze reflektorów uruchamiają się kiedy ma włączone reflektory i dwa razy pociągnie dźwignię spryskiwaczy, lub jak długo ją przytrzyma? Jeśli nie ma czegoś takiego (przekaźnika) to chyba pozostaje, tak jak mówisz, tylko na stałe odłączyć.
Świeżak? Stary Obserwator