Woda pod dywanikiem gumowym kierowcy
Moderator: Sebu$
Witam
Panowie ponownie odświeżam temat bo zima idzie.
Podkleiłem już uszczelkę podkleiłem przewód którzy puscili gazownicy doszczelniłem szybę silikonem od dołu i z boków. Woda dalej cieknie.
Już nie mam pomysłów którędy.
Bardzo bym prosił o sprecyzowanie w którym miejscu znajdują się te sruby od mechanizmu wycieraczek.
Podkleiłem już uszczelkę podkleiłem przewód którzy puscili gazownicy doszczelniłem szybę silikonem od dołu i z boków. Woda dalej cieknie.
Bardzo bym prosił o sprecyzowanie w którym miejscu znajdują się te sruby od mechanizmu wycieraczek.
Podnies maske i polej wodą najlepiej z weza po szybie i krateczkach w plastikowej oslonie,patrz czy ci nie leci woda z pod uszczelki podszybia do komory silnika,jesli leci to trafia na przewody do nagrzewnicy i przez sprochniale uszczelki od tych przewodow umiejscowione w scianie grodziowej prosto do kabiny.Ja tak mialem,jak wyciagnalem dywaniki z wygluszeniem to byla masa wody a gąbka na nich nasiaknieta do oporu.Kolega lal wezem wode na przednia szybe ja z latarką patrzylem w srodku i widac bylo kiedy leci wlasnie po przewodach do nagrzewnicy.Warto sprawdzic.pzdr.Spec pisze:Witam
http://astra.autokacik.pl/technika/napr ... wanie.html poczytaj ten temat może Ci pomoże. Ja także będę czyścił wszystko w sobotę bo mi z kolei strasznie parują szyby a tu gość ciekawie opisuje temat. Myślę że mi pomogą jego wskazówki sprawdź może tobie coś podpowie.
Pozdro
Pozdro
Witam
Koledzy potrzebuję rady czym skutecznie przykleić uszczelkę która znajduje się na samym dole szyby przedniej, czy to ma być silikon i jaki? czy może lepsza pasta uszczelniająca?
Pozdrawiam
Koledzy potrzebuję rady czym skutecznie przykleić uszczelkę która znajduje się na samym dole szyby przedniej, czy to ma być silikon i jaki? czy może lepsza pasta uszczelniająca?
Pozdrawiam
LoKi, jeżeli Ci w środku nie paruje to możesz poczekać, bo mi strasznie szyby w środku paruję i myślę że to jest też przyczyną. Byłem u kolegi znajomego w warsztacie i polecił mi jednak silikon to co olo018, jest bardzo dobre tylko jak ponoć przyklei to na amen dlatego lepiej podkleić silikonem żeby w razie czego móc to odkleić.
Wujek w VW miał też taki problem z wodą pod dywanikami...problemem było to, że sprzedający podczas wymiany siłownika od el. szyby od strony kierowcy nie dokręcił śrubki i coś tam spitolił w każdym bądź razie woda nie miała odpływu i lała się od strony drzwi (naprawa: rozkręcenie całego panelu drzwi-tapicerka-lokalizacji wody-prawidłowe skręcenie)
Nie wiem czy to co piszę coś pomoże ale warto oblukać siedząc w aucie i niech ktoś nas polewa wodą dosyć intensywnie.
Nie wiem czy to co piszę coś pomoże ale warto oblukać siedząc w aucie i niech ktoś nas polewa wodą dosyć intensywnie.
wczoraj walczyłem z moją zośką zobaczymy jakie będą efekty. Uszczelka została podklejona, obejrzałem wszystko co możliwe w aucie i wszędzie jest sucho, a na dywanikach jest niewielka ilość wody nie sądzę żeby to aż tak strasznie wpływało na parowanie. Zdecydowałem się wyjąć filtr przeciwpyłkowy ale po zdjęciu schowka okazało się że spadło cięgno otwierające obudowę wiatraka być może to było przyczyną, dlatego na razie nie wyjmowałem filterka zobaczę co będzie się teraz działo.Mam nadzieję że troszkę zmniejszy to parowanie.LoKi pisze: suche wnętrze auta to podstawa by szyby nie parowały
[ Dodano: Wto Gru 07, 2010 20:42 ]
Koledzy powiem tak: tak jak mi szyby strasznie parowały tak teraz po moich pracach nie widać żadnego roszenia ani parowania, kompletnie nic a co zrobiłem:
- dolna uszczelka szyby podklejona silikonem
- zdejmując schowek zauważyłem iż cięgno które otwiera obudowę wentylatora spadło i było cały czas otwarte.
Od tamtej pory nie mam nawet kropli na szybie prze włączonym trybie EKO a można było dostać gorączki tak parowało.