Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koledzy po wrzuceniu wstecznego jak cofam to cos dziwnie stuka,szarpie jakby przeskakuje i podrzuca do góry silnik, co to moze byc ?????? moze poduszki pod silnikiem lub skrzynią ? jest cos takiego ??
jacek28 pisze:koledzy po wrzuceniu wstecznego jak cofam to cos dziwnie stuka,szarpie jakby przeskakuje i podrzuca do góry silnik, co to moze byc ?????? moze poduszki pod silnikiem lub skrzynią ? jest cos takiego ??
raczej na pewno poduchy, podjedz gdzieś do warsztatu na podnośnik i niech Ci sprawdzą ich stan, miałem dokładnie tak samo jak Ty, kiedyś w Scenicu jak brakowało poduszki pod silnikiem. wymieniłem za około 60PLN i jak ręką odjął.
a pomyslałem tez o przegubach- to nie moze byc to ??? kurcze nie wiem. a moze gumy na stabilizatorze tez mogą sie przyczynic do takiego szarpania???? bo te wiem ze sa kiepskie
przeguby byś słyszał przy ruszaniu na mocno skręconych kołach, stukanie w kołach. stabilizator to byś chyba słyszał cały czas jeżdząc po nierównej nawierzchni nie tyko na wstecznym, ale poczekaj na opinię mądrzejszych niech się wypowiedzą
qrzol pisze:David, tu kolega się myli ja miałem przeguby do wymiany oraz poduchę od skrzyni i silnika , a przy skręconych kołach nie dawały znaku
Niestety ja właśnie to przerabiałem skręcone koła i chrobotanie przegub prawy do wymiany.Ale w sytuacji przeskakiwania możliwe uszkodzenie w skrzyni biegów pisze przeskakiwanie na wstecznym.
Mam podobny problem ze stukaniem.Wygląda to następująco.Podczas ruszania nie ważne czy do przodu czy do tyłu zawsze to słychać .Mechanik powiedział poduszka na skrzyni,, wymieniłem tę na skrzyni i tę przednią a stuk jak był tak jest,mało tego ten stuk uderzenie rownież czuć i słychać podczas ruszania z biegu jałowego na 1 i zmiany biegów z 1 na 2 przy zmianie z 2 na 3 już tego stuknięcia nie czuć tak mocno. Byłem u mechanika i na teście zawieszenia i wszystko jest ok.Mechanik-paprak powiedział żeby jeździć i nie zawracać sobie głowy tym.Pytanie do was,czy ktoś ma jakieś sugestie,pomysły..???
Podczas jazdy auto zachowuje się normalnie,
Przeguby sprawdzone.To nie to .Dźwięk tego stuknięcia,uderzenia słychać z przodu taki jakby była wypracowana poducha na skrzyni ale poduchy zmieniłem poza tymi bocznymi, za cholerę tego nie możemy zlokalizować,ani ja ani znajomi.
ja zmienilem "poduszka silnika" tak sie to nazywa,byla peknieta, mozna ją kupic nową tylko w ASO lub orginał w sklepie kolo 250-300zł zamienników brak, są uzywki na allegro. Moze ją masz walnietą i stuka