Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sQcha pisze:Ja zamontowałem na kołki, ale nie oplowskie z gładkim klinem, tylko takie z fałdowanym klinem. Kupiłem rozmiar większe od oryginalnych i wbiłem kliny młotkiem, jak na razie jest OK.
Możesz coś dokładniej podać? Gdzie kupowałeś? Jaka firma?
Ja kupiłem coś w TYM stylu, tylko moje nie miały główki, ale również mają nacięcie do wykręcania. Wkręcić się nie dawały, dlatego kliny wbijałem młotkiem
[quote="opelmen"]Osobiście zakładałem (i uważam, że warto) chlapacze na przód, aby uchronić nieco lakier na drzwiach i progach.
a istnieją może takie nakładki progowe jak w astrze G? U mnie problem piaskowania progu i części błotnika dzięki temu nie istnieje. Jeśli tak to czy są fabryczne miejsca montażowe?
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
A podkleiłeś foliją bezbarwną miejsce pod chlapaczami od strony lakieru ? bo tam podczas pracy tych chlapaczy będzie obcierać lakier i ruda na ciebie zerkać będzie szczególnie z przednich chlapaczy.
Nic nie oklejałem, bo szczerze mówiąc zakładałem już w zimie i nawet taśma dwustronna będąca w zestawie się nie chciała trzymać. Postaram się w lato coś pomyśleć. Dzięki za sugestię.
W sklepie z foljami cały arkusz 70x100 cm 2.50zł staraj sie tą grubszą kupić lub cienką ale podwójnie klej tak żeby 2mm wystawała z pod chlapacza żaden piasek nie groźny.
Ja osobiście również mogę polecić te oryginalne chlapacze . Długo się wahałem czy je kupić bo cena w porównaniu do "uniwersalnych" jest gigantyczna ale teraz z czystym sumieniem mogę je śmiało polecić.
cris559 pisze:Ja osobiście również mogę polecić te oryginalne chlapacze . Długo się wahałem czy je kupić bo cena w porównaniu do "uniwersalnych" jest gigantyczna ale teraz z czystym sumieniem mogę je śmiało polecić.
Witam
Ja też po zakupie miałem zakładać zwykłe ale mi odradzili ponieważ straszyli mnie ze po przykręceniu nieorginalnych do progów może dostawać się woda i będzie rdza . Założone mam orginalne i moge powiedziać że to był dobry wybór, troche kosztowały, ale cóż.
pozdr