Czyszczenie turbiny - gdzie w Małopolsce ?

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
ronin

Czyszczenie turbiny - gdzie w Małopolsce ?

#1 Post autor: ronin »

Potrzebuję przeczyścić turbinkę bo na hamowni wyszło że może się przycinać. Czy ktoś może polecić jakiś warsztat ? Najlepiej na priv co by darmowej reklamy nie robić :)
kubik_CDTi

#2 Post autor: kubik_CDTi »

W pełni ofensywny styl jazdy i masz czystą turbinę :lol:
EGRem się zainteresuj lepiej.
ronin

#3 Post autor: ronin »

kubik_CDTi pisze:W pełni ofensywny styl jazdy i masz czystą turbinę :lol:
Przy tej aurze to nie da rady :P
kubik_CDTi pisze:EGRem się zainteresuj lepiej.
Tego jeszcze nie sprawdzałem a może fucktycznie warto :>
PATI

#4 Post autor: PATI »

ronin pisze:Potrzebuję przeczyścić turbinkę bo na hamowni wyszło że może się przycinać. Czy ktoś może polecić jakiś warsztat ? Najlepiej na priv co by darmowej reklamy nie robić :)
Jeśli jednak okazało by się że turbina to mogę podać adres speców od tych spraw, wprawdzie pod Poznaniem ale jest możliwość wysyłki. Regenerowałam u nich i na na razie ok :driver:
ronin

#5 Post autor: ronin »

PATI pisze:Jeśli jednak okazało by się że turbina to mogę podać adres speców od tych spraw, wprawdzie pod Poznaniem ale jest możliwość wysyłki. Regenerowałam u nich i na na razie ok :driver:
Tylko że moja może być jedynie zabrudzona a jak wyślę to pewnie okaże się że wymaga regeneracji. :> Poza tym na ten czas auto mam unieruchomione i czekam na turbinkę jak na zbawienie :P
PATI

#6 Post autor: PATI »

No niestety może tak być, lepiej ją sprawdzić bo jak się zatrze to wtedy z niezłą sumką trzeba się pożegnać. A coś tak na słuch jej dolega? Świszczy, mocy nie ma ?
ronin

#7 Post autor: ronin »

PATI pisze:No niestety może tak być, lepiej ją sprawdzić bo jak się zatrze to wtedy z niezłą sumką trzeba się pożegnać. A coś tak na słuch jej dolega? Świszczy, mocy nie ma ?
Na słuch to nie ale jak już pisałem na hamowni wyszła "górka" przy momencie i mocy - ze wskazaniem na turbinę jako winowajcę :P
PATI

#8 Post autor: PATI »

No tak :roll:
dobrze że się do tego zabierasz, ja zlekceważyłam odczyt z komputera ( jeździł normalnie) a potem przez pół roku od mechanika do mechanika ( najczęściej na lawecie) , nie wspominając o kosztach.
Na PW prześlę ci kontakt do tych co wspominałam, zapytaj jak to jest z czyszczeniem, nie zregenerują raczej bez twojej zgody.
kubik_CDTi

#9 Post autor: kubik_CDTi »

ronin zająłeś się EGRem?
ronin

#10 Post autor: ronin »

kubik_CDTi pisze:ronin zająłeś się EGRem?
Jeszcze nie ale to raczej turbina będzie ;)
kubik_CDTi

#11 Post autor: kubik_CDTi »

ronin pisze:
kubik_CDTi pisze:ronin zająłeś się EGRem?
Jeszcze nie ale to raczej turbina będzie ;)
:lol: łatwiej wyczyścić EGR jak turbinę,poza tym to nawet ustawienie rozrządu może być.
ronin

#12 Post autor: ronin »

kubik_CDTi pisze::lol: łatwiej wyczyścić EGR jak turbinę,poza tym to nawet ustawienie rozrządu może być.
Nie dramatyzuj :mrgreen: Rozrząd zrobiłem tuż po kupnie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”